Ce trebuie să faci dacă ești în carantină în perioada când ar trebui să faci rapelul

De Unica.ro, pe

Unele persoane trebuie să facă a doua doză de vaccin COVID-19, însă se află în perioada de carantină în urma contactului cu o persoană infectată.

Coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), medicul Gindrovel Dumitra, a explicat ce trebuie să facă o persoană sănătoasă aflată în carantină care trebuie să facă o a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Dumitra a prezentat două variante pentru acest scenariu, conform Libertatea. Prima este aceasta: „Persoana primeşte o derogare de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a ieşi din carantină şi a se vaccina. Există o procedură pe care fiecare judeţ o aplică. Pe baza unei cereri către DSP, respectiv către Comitetul Judeţean de Coordonare a Intervenţiei, se obţine derogarea”.

A doua variantă sună astfel: „Persoana se reprogramează pentru vaccinare după ieşirea din carantină. Varianta recomandată este obţinerea unei derogări pentru ieşirea din carantină”.

În România au fost vaccinate până acum 619.183 de persoane cu ambele doze de vaccin COVID-19. În ultimele 24 de ore, 942 de persoane au primit doza de rapel, toate fiind cu vaccinul de la Pfizer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter