Ceai verde – cum se face și când e indicat să-l bei

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 19 iulie 2022, 15:35

Ceaiul verde are multe beneficii și dacă vrei să te bucuri de ele pe deplin, trebuie să știi cât și când să bei o ceașcă. Vezi când să bei ceai verde, în funcție de nevoile corpului.

Cuprins

Ceaiul verde- atenționări și contraindicații

Nu bea niciodată mai mult de 5 cești de ceai verde pe zi, deoarece poți experimenta dureri de cap, diaree sau tahicardie.

Nu amesteca ceaiul verde cu medicamentele, mai ales fără să întrebi medicul înainte. Deși este o băutură sănătoasă, ceaiul verde poate interacționa cu anumite medicamente și este bine să știi sigur înainte să le amesteci.

Nu bea ceai verde dacă suferi de anemie sau de probleme cardiace. Ceaiul verde îți poate înrăutăți simptomele în cazul acestor afecțiuni.

Dacă vrei să slăbești cu ceai verde

Dacă vrei să faci o cură de ceai verde ca să scapi de kilogramele nedorite, bea o ceașcă de ceai verde la 20 de minute după masă.

Ce vitamine și minerale are ceaiul verde

Dacă vrei să folosești băutura ca să echilibrezi nivelul de proteine, vitamine și minerale, bea o ceașcă de ceai verde înainte de masă.

Acesta va fixa mai bine în organism magneziul din alimente și va facilita absorpția vitaminelor C și E din alimente.

Ceaiul verde pentru copii

Ceaiul verde este sănătos și pentru copii, îndulcit cu miere de albine (niciodată zahăr), înainte de masă. Cantitatea optimă pentru cei mici este de maxim o ceașcă pe zi, preferabil nu seara, deoarece le va da energie din belșug.

Sursa foto femeie ceai verde: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter