Când începe vaccinarea populației generale împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 spune că cea de-a treia etapă de vaccinare care va cuprinde persoanele care nu lucrează în sistemul medical, în domenii esențiale și nu se află în categoria de risc ar păutea începe în luna aprilie.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„În ceea ce privește etapa a treia de vaccinare, estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înțelegem practic folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influențat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și nu de capacitatea de vaccinare”, a explicat medicul, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: De ce Klaus Iohannis, Nelu Tătaru și Raed Arafat nu s-au vaccinat primii împotriva Covid-19

Medicul a mai adăugat că persoanele care vor să se vaccineze nu trebuie să aibă contraindicații medicale și nu trebuie să fie „în cursul unei infecții aflate în derulare”.

„Trebuie să luăm în calcul că, atunci când recomandăm vaccinarea unei persoane, trebuie ca acea persoană să fie eligibilă pentru vaccinare. Adică, în primul rând, să nu aibă contraindicaţii medicale; în al doilea rând, să-şi dorească să facă această vaccinare; şi, de asemenea, este important ca persoana respectivă să nu fie în cursul unei infecţii aflate în derulare sau să nu fie în prima lună de la momentul unei infecţii cu SARS-CoV-2”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter