Așa arată epuizarea cadrelor medicale care luptă cu COVID-19: o asistentă se odihnește pe o cutie de carton

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 18 octombrie 2021, 15:57

O asistentă de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a fost fotografiată în timp ce se odihnea, folosind o cutie de carton pe post de scaun.

Fotografia a fost postată pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare. Poza este însoțită de următorul mesaj: „Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri. Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”.

Așa arată epuizarea cadrelor medicale care luptă cu COVID-19: o asistentă se odihnește pe o cutie de carton

În prezent, spitalele din România sunt copleșite atât de numărul mare de pacienți cu COVID-19, cât și a formelor severe de boală cu care ei ajung la spital, după cum arată HotNews. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a explicat că a fost nevoită să tripleze consumul de oxigen pentru pacienții COVID-19, prin comparație cu valul trei. Acest lucru este necesar pentru pacienții cu forme extrem de severe, care necesită debit mare de oxigen.

Citește și: Apelul disperat al șefului DSP Arad: birocrația contribuie la mortalitatea COVID-19

Citește și: Angajații nevaccinați din sistemul de sănătate, public sau privat, obligați să se testeze pe banii lor

Citește și: Ioana Ginghină, apostrofată pentru că poartă mască anti-COVID-19 în spațiile închise

Citește și: Colegiul Medicilor din București, strigăt de disperare către români: „Suntem la răscruce”

Mai mult, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a afirmat că Organizația Mondială a Sănătății va trimite în România o delegație, cu scopul de a înțelege de ce o țară care are acces din plin la toate vaccinurile împotriva COVID-19 are o rată de imunizare atât de mică.

Daniel Coriu a spus pentru Digi24: „Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”.

El a mai adăugat, de asemenea: „Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”.

Foto – 123rf.com, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter