Mihaela Bilic: „Zahărul scade imunitatea!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 16:49

Știm deja despre consumul excesiv de zahăr că duce la acumularea kilogramelor nadorite, că ne afectează dantura și, mai rău, crește riscul apariției bolilor metabiloce grave, cum este diabetul. Dar v-ați gândit vreodată că zahărul poate avea un rol negative în ceea ce privește imunitatea?

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Și pâinea neagră, și cea prăjită îngrașă la fel de mult!”

Esxpertul în nutriție Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe pagina sa de Instagram, cât de nociv est zahărul penru sistemul nostrum imunitar:

“Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr (30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede.”

Vrei o imunitate buna? Uite ce fructe si legume de iarna pe care trebuie sa mananci in sezonul rece!

Citeşte şi: Mihaela Bilic dărâmă mitul că mierea ar fi sănătoasă: „Îngrașă mai tare ca zahărul”

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter