Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o țară pentru a relaxa măsurile de protecție împotriva COVID-19, potrivit OMS

De Bianca Prangate, pe

Suntem în prag de relaxare a măsurilor luate de autorități în starea de urgență pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului, dar suntem pregătiți?

Organizația Mondială a Sănătății a explicat care sunt cele trei întrebări pe care autoritățile ar trebui să și le pună  pentru a-și da seama dacă este sau nu sigur să relaxeze măsurile.

Citește și: Ministrul Sănătății, îngrijorat de relaxarea restricțiilor: „Pericolul infectării poate fi și mai mare”

„În primul rând, este epidemia sub control?”, a zis directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Science Alert. „În al doilea rând, este sistemul de sănătate capabil să se descurce cu o reaparație a cazurilor, care ar putea crește după relaxarea măsurilor? [În] al treilea rând, este sistemul de supraveghere a sănătății publice capabil să detecteze și managerieze cazurile de coronavirus și contactele acestora și să administreze o reapariție a cazurilor?”

Citește și: Experimentul video care arată cât de repede se poate răspândi coronavirusul

OMS a subliniat că, pe măsură ce măsurile de carantină vor fi eliminate, iar lumea va reveni încet la normal, vor apărea în mod inevitabil noi inefecții. „Riscul de transmisie probabil că va crește”, a spus directorul executiv la departamentul Urgențe de Săntătate din cadrul OMS, Mike Ryan. „Întrebarea este, putem ajunge la un punct în care să avem măsuri de sănătate publice puternice și stabile, astfel încât să putem investiga grupări de cazuri și să ne limităm la acele grupări fără a ne întoarce la pattern-urile de transmisie intensă de dinainte?”

Ryan a amintit că trebuie să luăm exemplu de la țările care au gestionat corect situația de criză provocată de coronavirus, sugerând că, în cazul în care numărul de cazuri va crește, vor fi necesare noi măsuri de carantină.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter