Fost manager de spital, confirmat cu COVID-19 după vaccinare

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 ianuarie 2021, 11:02
Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a fost confirmată pozitiv cu boala la puțin timp după.

Femeia s-a vaccinat de COVID-19 cu două zile înainte de Anul Nou. Înainte de a primi serul a fost testată negativ. La puțin timp după vaccinare însă a fost testată pentru a depista infecția cu SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost unul pozitiv, conform Ziarul de Iași.

Dorobăț și-a pierdut funcția la începutul lui decembrie 2020. În noiembrie, ea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. După cum arată Libertatea, ea a fost depistată pozitiv la testare imediat după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

„Înainte de vaccin aveam test negativ,” a zis femeia. „Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat. Protecția, respectiv purtarea măștii și spălatul pe mâini, păstrarea distanței sociale, trebuie menținută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii.”

Faptul că s-a vaccinat a avut însă un efect pozitiv, după cum a zis chiar ea: „Vaccinul, în cazul meu, a avut un rol decisiv, aș putea spune, prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului, iar simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. Asta este, dacă până acum am învățat despre acest virus la capul bolnavului, acum învăț direct de la mine. Categoric peste 28 de zile voi face rapelul și în continuare sfătuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația (…) Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID 19. Nu am luat infecția din spital, pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia Sărbătorilor ne face uneori să și greșim. Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat”.

Foto – Ziarul de Iași/Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter