Medicul Beatrice Mahler: există pacienți cu COVID-19 care semnează să nu fie duși la Terapie Intensivă

De Unica.ro, pe

Managerul Institului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a spus la Maratonul Informării că s-a confruntat cu pacienți cu COVID-19 care de teamă au decis să nu fie transferați la secția de Terapie Intensivă, potrivit News.ro.

Beatrice Mahler a spus că adeseori, aceiași pacienți acceptau să fie duși la ATI atunci când ajungeau în stare critică, dacă mai erau locuri libere. „Încă în Bucureşti sau la «Marius Nasta» nu simţim o scădere a numărului de cazuri care se prezintă şi care au nevoie de un pat şi de terapie intensivă”, a spus Mahler, citată de Libertatea. „Din păcate, atunci când te confrunţi cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare şi de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală”.

Medicul a subliniat și importanța fricii în ceea ce se întâmplă acum în România: „Dacă mai punem peste acest lucru şi frica, care a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru în mintea tuturor celor care s-au îmbolnăvit, avem practic situaţia extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni şi la noi, la «Nasta», am avut mai mulţi pacienţi care la început, în momentul în care au venit, chiar dacă au acceptat-o oxigeno-terapia, au semnat în foaie că ei stau în spital să nu fie duşi în Terapie Intensivă. Această frică este reală. Sigur, ulterior după ce pacientul ajunge într-un moment critic acceptă transferul în terapie, dacă este loc”.

Citește și: Poveste tragică: o asistentă a murit de COVID-19 în același pat în care a murit și fiica ei de aceeași boală

Citește și: Mesajul lui Raed Arafat: „Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin”

Citește și: Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș: luna decembrie ar putea aduce mai multe decese COVID-19

Citește și: Raed Arafat: când estimează să scadă numărul de pacienți cu COVID-19 internați la ATI

Ea a mai spus că tendința doctorilor de a prescrie antibiotice cu spectru larg la debutul bolii sau atunci când pacienții se tratează acasă nu este o idee bună, ci din contră.

„Indicaţia de antibiotic pentru un pacient cu infecţie virală sau pneumonie indusă de virusul SARS-CoV-2 poate să existe, dar în situaţii excepţionale, atunci când ai analize sau dovezi că pacientul respectiv are o suprainfecţie bacteriană”, a afirmat Mahler.  „În spitale se întâlnesc astfel de situaţii la pacienţii critici, dar nici într-un caz acasă, nici într-un caz la debut de simptomatologie nu e normal să vedem reţete cu tavanic sau alte antibiotice cu spectru larg. E o pandemie de antibioterapie”.

Maratonul Informării a fost un eveniment dedicat sprijinirii populației în realizarea unei alegeri informate cu privire la vaccinarea anti-COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter