Avertisment OMS: Al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul

De Unica.ro, pe
Al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul, din cauza răspândirii rapide a virusului SARS-CoV-2, a transmis Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

Deși multă lume spera ca odată cu încheierea anului 2020 și începerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 să dispară și pandemia, specialiștii avertizează că 2021 ar putea fi chiar un an mai dificil decât cel precedent.

Citește și: Dorel Vișan, afirmații controversate legate de pandemie: Ce-i cu COVID-ul, de unde vine? Cine l-a făcut? Din ce l-aţi făcut?

Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, potrivit știrileprotv.

”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus Ryan.

Noua variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și s-a răspândit apoi în alte state din întreaga lume, a obligat autoritățile să ia din nou măsuri mai dure de protecție.

Citește și: Teo Trandafir, despre vaccinul anti-COVID-19: O să declanșez o mică isterie, dar…

Până în prezent, numărul total al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a trecut de 91 de milioane. Dintre acestea, au fost înregistrate în jur de 2 milioane de decese.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter