Avertismentul medicului Octavian Jurma: „Vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid”

De Unica.ro, pe

Medicul Octavian Jurma avertizează cu privire la relaxarea restricțiilor de sărbători, spunând că acest lucru va duce la o creștere puternică a numărului de cazuri de COVID-19.

Octavian Jurma a vorbit la B1 TV despre riscul creșterii cazurilor după vacanța de iarnă, când elevii se vor întoarce în școli. „Școlile se vor deschide imediat după ce vom reveni din vacanță”, a zis Jurma, citat de Libertatea. „Deci vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid. Deci avem un cocktail foarte periculos care putea fi eliminat fără consecințe economice și sociale, că puțină lume se aștepta la el”.

Medicul a vorbit despre măsurile altor țări, care tratează cu mare precauție varianta Omicron: „E un pericol foarte mare. În Anglia, cu 50% booster făcut, ei sunt departe ca rată de vaccinare, și acolo se iau măsuri preventive pentru Omicron. Cum spune și Boris Johnson, care știți că a debutat cu «hai să ne imunizăm toți ca să scăpăm», deci cu metodele noastre din valul 4. Și ați văzut ce discurs prudent a avut. Trebuie să urmăm exemplul țărilor din UE”.

Citește și: De ce testele COVID-19 de salivă ies uneori fals-pozitive – explicația expertului

Citește și: Ce spune Alexandru Rafila despre impunerea vaccinării obligatorii în România

Citește și: Ce spune ONU despre vaccinarea obligatorie: „Vaccinarea forţată nu este acceptabilă niciodată”

Citește și: Avertismentul unei cercetătoare care a lucrat la serul AstraZeneca: „Următoarea pandemie ar putea fi mai gravă”

Octavian Jurma a spus că relaxările care urmează în perioada sărbătorilor vor avea un preț mare la începutul lui 2022, când varianta Omicron va declanșa valul cinci al pandemiei de COVID-19 în România.

„Avem niște măsuri rezonabile pentru situația ieșirii din valul Delta, dar care crează vulnerabilități foarte mari pentru debutul valului Omicron”, a mai spus medicul. „Mă refer mai ales la aceste petreceri fără restricții de Revelion și la ridicarea obigativității purtării măștii în spațiile deschise, unde acest concept de aglomerare e foarte subiectiv. Să nu uităm că au fost făcute excepții pentru biserici, unde e un loc important pentru socializare, iar la sate e cel mai important loc de socializare de multe ori”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter