Aproape 3% din populația Londrei, infectată cu COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:33

Estimările arată că aproape 3% din populația Londrei este infectată cu noua tulpină de coronavirus, care este mai contagioasă.

Ofițetul medical al Angliei, Chris Whitty, avertizează că noua tulpină de SARS-CoV-2, virusul B.1.1.7, este mai contagioasă decât celelalte variante ale virusului, după cum arată CNN și Huffington Post.

În prezent, estimările realizate de Biroul de Statistică din Marea Britanie arată că o persoană din 30 din Londra este infectată cu noua tulpină a virusului. Practic, dintre cei 9 milioane de locuitori din Londra, 30.000 au noua tulpină, conform Libertatea.

Această nouă tulpină este mai răspândită decât altele în Londra, dar și în zonele de est și sud-est ale Angliei. Ea este cu 50-70% mai contagioasă. Pentru a nu fi copleșit sistemul de sănătate, premierul Boris Johnson a extins perioada de lockdown.

Aceste noi restricții sunt cele mai dure de până acum. Școlile, care au rămas până acum deschise, se închid până la jumătatea lui februarie. Până atunci, autoritățile vor să vaccineze toate persoanele de peste 70 de ani, dar și personalul medical. În prezent sunt folosite două vaccinuri: Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford.

Nouta tulpină de SARC-CoV-2 din Londra a fost depistată deja în cel puțin 33 de țări, printre care: Statele Unite ale Americii, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Franța, Germania, India, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și Turcia.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter