Angajații sanitari care nu se vaccinează până pe 31 martie vor fi concediați – țara unde se întâmplă asta

De Unica.ro, pe

Pentru unii angajați sanitari, refuzul de a se vaccina până la data de 31 martie poate duce la concediere.

Angajații din domeniul sănătății publice din Grecia care nu se vaccinează până la 31 martie urmează să fie concediați, potrivit ministrului grec al Sănătății, Thanos Plebris, care a vorbit la postul privat de televiziune SKAI.

În luna septebrie a anului 2021, guvernul condus de prim-ministrul conservator Kyriakos Mitsotakis a impus vaccinarea obligatorie nu doar a angajaților sanitari, ci a tuturor persoanelor de peste 60 de ani din Grecia, potrivit Digi24.

Mai mult, a suspendat salariile pentru 6.500 de profesioniști din sistemul sanitar care au hotărât să nu se vaccineze, adică 6% din personalul sanitar și 2% din totalul medicilor din Grecia. Dintre aceștia, 1.500 s-au întors la locurile de muncă după ce au prezentat un certificat care atesta trecerea prin boală.

Citește și: Alexandru Rafila: apel către medicii de familie să participe la testarea COVID-19

Citește și: Molnupiravir, primul medicament ce tratează COVID-19, va ajunge marți în România

Citește și: Avertismentul experților: o variantă mai periculoasă de coronavirus ar putea să apară, ca rezultat al decalajului de vaccinare dintre țări

Citește și: Papa Francisc: fake news-urile despre COVID-19 și vaccinuri reprezintă o încălcare a drepturilor omului

Hotărârea nouă vine în contextul în care Grecia a înregistrat o medie de 100 de decese pe zi, într-o țară de 10,7 milioane de locuitori, cu un sistem medical aflat sub mare presiune. În pofida numărului mai mic de cazuri din actualul val al pandemiei, Grecia se confruntă cu un număr ridicat de pacienți intubați și cu rate de spitalizare mari, după cum arată Agerpres.

Cu toate astea, unele măsuri antiepidemice se mai relaxează în tărâmul însorit. Mai exact, restaurantele nu vor mai trebui să închidă după miezul nopții, iar barurile și discotecile vor putea pune muzică.

Mai mult, începând cu 7 februarie va intra în vigoare măsura prin care certificatul verde de vaccinare expiră după șapte luni de la a doua doză de vaccin, atâta timp cât nu se efectuează și doza a treia, de booster.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter