99% din americanii care au murit de COVID-19 în iunie erau nevaccinați

De Unica.ro, pe
Doctorul Anthony Fauci a subliniat că 99% din americanii care au murit din cauza COVID-19 în luna iunie nu erau vaccinați, după cum arată The Guardian.

Statistica este îngrijorătoare, în condițiile în care varianta Delta de coronavirus se extinde cu rapiditate, iar neîncrederea în vaccinuri încă este o problemă. Epidemiologul Anthony Fauci a spus că 99,2% din americanii care au murit de COVID-19 în iunie nu erau vaccinați.

„Nu ne mai putem complace în această situație”, a spus Fauci într-o conferință de presă, după cum arată Libertatea. „Milioane de americani sunt încă nevaccinați și neprotejați. Și din această cauză, comunitățile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele la care țin sunt expuse riscului”.

În statul Maryland, 100% din persoanele care au murit de COVID-19 în iubie nu erau vaccinate. În aceeași situație se aflau și peste 93% din pacienții cu coronavirus spitalizați în luna iunie, acest proces reprezentând persoanele nevaccinate.

De asemenea, în jumătate din statele americane cazurile de infecție sunt în creștere, atât din cauza extinderii variantei Delta, care este mai transmisibilă și severă decât tulpina inițială de coronavirus, cât și din cauza ratei scăzute de vaccinare.

Citește și: Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

Citește și: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta: „O persoană infectată poate genera 6, 7 cazuri secundare”

Citește și: Oamenii nevaccinați pot deveni „fabrici” de tulpini mutante de coronavirus

Citește și: Orașul din România în care varianta Delta a coronavirusului se transmite deja comunitar

Datele publicate de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA (CDC) arată că tulpina Delta de SARS-CoV-2 este deja dominantă, reprezentând 50% din cazurile noi din SUA și până la 80% din cazuri în anumite regiuni.

CDC arată că 58% din americani sunt complet vaccinați, pe când 67% au primit cel puțin o doză. Președintele SUA, Joe Biden, spera ca până în iulie să fie atins obiectivul de vaccinare a 70% din populație cu ambele doze.

Ratele de vaccinare variază foarte mult de la un stat la altul. Statele din zonele de vest și din nord-est au cele mai mari rate de imunizare, pe când statele din sud au rate scăzute. Un sondaj recent a arătat că simpatiile politice ar putea avea de a face cu acest lucru, întrucât de două ori mai mulți democrați decât republicani au declarat că s-au vaccinat.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter