Alexandru Rafila: Gradul de ocupare al paturilor pentru pacienții de COVID-19 este de 16%

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că la nivel național, nivelul de ocupare al paturilor destinate pacienților cu COVID-19 este de 16%.

Ministrul Sănătății a declarat că numărul de cazuri noi internate zilnic din cauza COVID-19 în spitale este de 200-250, la un număr zilnic de 10.000 de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus.

„Ceea ce observăm este că numărul de cazuri internate din numărul de cazuri noi înregistrate zilnic se situează în jurul valorii de 2-2,5%”, a explicat Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Educației, citat de Digi24. „Cam atâția se internează în fiecare zi în plus 200-250 de persoane internate în spitale, cu toate că înregistrăm cifre foarte mari la nivelul cazurilor confirmate, care ne apropie de 10.000 de persoane zilnic”.

Cifrele comunicate de Ministerul Sănătății arată că cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în Suceava, de 34%. Pe locul următor se află Cluj (28%), pe când București și Ilfov au fiecare în parte un procent de 16% de ocupare a paturilor. Media națională de ocupare a paturilor COVID-19 este de 16%.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Un preot bolnav de COVID-19 din Cluj a mers la enoriași de Bobotează: „Chiar ne-a întrebat dacă suntem de acord să sărutăm Sfânta Cruce”

Citește și: Bill Gates, previziuni optimiste: „După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră”

Citește și: Un român de 19 ani a inventat o mască revoluționară – își schimbă culoarea când își pierde eficiența

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț”, a zis Rafila. „În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicron… Această boală are o transmisibilitate foarte mare”.

Împreună, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare odată cu valul Omicron. Mai exact, dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise.

„Suntem încă departe de acest scenariu… pe măsură ce un județ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informații publice”, a subliniat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter