5 alimente sănătoase care înrăutăţesc acneea

De Diana Zagrean, pe

Şi alimentele sănătoase ne pot face rău! Iată o listă cu 6 alimente despre care nu ştiai că ne provoacă acnee, deşi sunt considerate sănătoase.
 
Cu toţii ştim cât de importantă este alimentaţia în menţinerea sănătăţii noastre, însă multe dintre alimentele „minune” pentru corp joacă un dublu rol – sunt indicate pentru o parte a corpului şi în acelaşi timp periculoase pentru o alta.
Un exemplu clar este cel al alimentelor sănătoase care ne provoacă însă acnee.
Dacă eşti o persoană sensibilă este indicat să eviţi alimentele bogate în zaharuri naturale şi în acizi. De asemenea atunci când îţi intoduci noi alimente în dieta zilnică este bine să fii atent la posibilele schimbări ce pot să apară la nivelul tenului. În acest fel vei cunoaşte cu exactitate ce alimente îţi provoacă o reacţii acneică puternică.
1. Portocalele
Cu toţii ştim că portocalele sunt bogate în acizi naturali şi vitamina C. Aceşti nutrienţi sunt utili organismului însă, pentru persoanele cu o sensibilitate crescută ei pot provoca acnee. Dacă sesizaţi apariţia de acnee persistentă este indicat să faceţi o pauză din consumarea portocalelor şi să vă reprofilaţi pe alte fructe dulci şi gustoase.

2. Căpşunile
Deşi acestea sunt unele dintre cele mai iubite fructe, atunci când sunt consumate în cantităţi mari pot duce la erupţii cutanate şi acnee. Încercaţi să le consumaţi în cantităţi mici sau să le înlocuiţi cu alte fructe precum afinele sau murele, bogate în antioxidanţi, polifenoli şi fibre.

3. Roşiile
Nelipsite vara, în salată sau consumate simple cu brânză, roşiile deţin supremaţia în lumea legumelor preferate de oameni. Deşi se vorbeşte mult despre beneficiile roşiilor asupra sănătăţii, există şi persoane care prezintă o reacţie acneică la aceste legume. În acest caz este indicat să le consumaţi cu moderaţie sau să le eliminaţi complet din alimentaţie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter