Mai mult de 2.000 de oameni nu au primit a doua doză de vaccin COVID-19

De Unica.ro, pe
Peste 2.000 de oameni nu au primit a doua doză de vaccin din diverse motive, după cum arată Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Unul dintre motivele invocate pentru neprezentarea la rapel este că oamenii au fost diagnosticați cu COVID-19 după prima doză.

Valeriu Gheorghiță a explicat, conform Libertatea: „Sunt pe de o parte  explicațiile date de o parte dintre persoane că au fost diagonsticate cu SARS-Cov-2 după doza unu, de asemenea sunt persoane care probabil au amânat din diverse motive. Însă nu putem spune că acele persoane nu se vor prezenta pentru doza e rapel. Există această diferență de circa 2.000 de persoane. Intenția noastră este să nu rămână nevaccinați cu doza de rapel”.

Citește și: Câte doze de vaccin COVID-19 are România în stoc și câte a irosit

Valeriu Gheorghiță recomandă oamenilor să se prezinte în perioada următoare la centrele de vaccinare pentru a primi și a doua doză. „412 persoane în București care nu au efectuat doza de rapel, conform programărilor”, a zis el. „Urmează să analizăm și să centralizăm motivele pentru care există această diferență. Nu înseamnă că aceste persoane nu se vor prezenta pentru efectuarea rapelului, ci există o diferență doar de timpul de efectuare a rapelulului la ziua 21”.

În cazul persoanelor care fac COVID-19 după prima doză, a doua doză de vaccin poate fi administrată după vaccinare. Persoana în cauză trebuie să anunțe centrul cu 48 de ore înainte însă, pentru a i se asigura doza de rapel.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter