10 minute de exerciții pe săptămână îți îmbunătățesc șansele de a trăi mai mult

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 20 martie 2019, 16:05
10 minute de exerciții ușoare precum grădinăritul la vârsta mijlocie scade riscul unei morți premature, au descoperit oamenii de știință.

Potrivit cercetătorilor, cu cât faci mai multe exerciții, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea ta.

Noul studiu a demonstrat că 10 minute de exerciții moderate pe săptămână sunt foarte importante pentru sănătate, scrie Daily Mail.

Studiul, la care au participat 88.000 de oameni din Statele Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 40 și 85 de ani, a arătat că cei care au făcut între 10 și 60 de minute de exerciții pe săptămână, precum mersul, grădinăritul sau dansul, și-au scăzut șansele unui deces prematur cu 18%, față de cei care nu au făcut deloc mișcare.

Autorii studiului au afirmat că persoanele care fac exerciții timp de 150 de minute pe săptămână își măresc șansele de a trăi mai mult cu 31%, în comparație cu cei care sunt complet sedentari.

În același timp, cei care au făcut 25 de ore de exerciții pe stăptămână au prezentat un risc de deces cu 46% mai mic.

Însă, potrivit cercetătorilor, este o mare realizare dacă doar cobori din pat și faci un exercițiu mic.

Promovarea activitățile fizice de orice intensitate este o abordare importantă pentru a reduce riscul mortalității în rândul populației”, au afirmat oamenii de știință.

Totodată, s-a aflat că jumătate de oră de grădinărit arde 150 de calorii, în timp ce 30 de minute de alergat ajută la arderea a 240 de calorii.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter