Animați-vă grădina cu garduri din răchită

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 mai 2022, 17:27

Un grad potrivit din toate punctele de vedere este necesar atât pentru un aspect estetic deosebit al grădinii, cât și pentru asigurarea confidențialității necesare. Un gard din răchită asigură din plin atât intimitatea necesară, cât și aspectul autentic, cald, care se îmbină în mod perfect cu mediul natural al unei grădini.

Cu o nevoie de întreținere minimă și cu o rezistență deosebită în timp, gardurile de răchită reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care o puteți face în acest sens. Mai jos veți regăsi câteva dintre aspectele esențiale cu privire la acest subiect. 

De ce să alegeți un gard din răchită?

Motivele pentru care este ideal să alegeți un gard din răchită pentru împrejmuirea grădinii dumneavoastră sunt numeroase. Acestea se referă atât la aspectul oferit, cât și la prețul pe care îl veți plăti pentru acesta sau la aspectele pe care le implică realizarea lui. 

Dacă doriți să faceți o alegere ecologică, alegeți cu încredere un gard din rachita, realizat din lemn care provine din păduri gestionate în mod responsabil. Mai mult decât atât, acesta poate fi reciclat, iar în acest fel vă arătați respectul și grija față de mediul înconjurător, față de natură. 

Acest tip de gard prezintă avantaje și în ceea ce privește întreținerea. Pentru întreținerea unui astfel de gard nu este nevoie să depuneți efort, pentru că…acesta nu necesită niciun fel de întreținere. Totuși, dacă doriți să îi prelungiți pe cât posibil durata de viață, poate fi tratat cu ulei de in sau parafină. În acest fel, răchita devine mai rezistentă la umiditate. 

Cum sunt realizate gardurile din răchită?

Un astfel de gard este practic țesut din tije de lemn de bambus, alun, salcie, acestea fiind cele mai des întâlnite specii de copaci utilizate pentru ramurile flexibile și pentru rezistența în fața vremii. Panourile astfel realizate sunt apoi prinse cu ajutorul unor stâlpi plasați la o anumită distanță – se pot realiza garduri de diverse înălțimi sau dimensiuni, în funcție de dorința fiecăruia, aceasta fiind un alt beneficiu major al alegerii acestui tip de gard. Cu o structură puternică, acestea pot avea modele diverse, după preferințele sau posibilitățile celui care le realizează.  

Care este durata de viață a unui gard de răchită?

Media de viață a unui astfel de gard este de până la 10-12 ani. Această durată de viață poate fi prelungită, așa cum s-a precizat mai sus, prin întreținere regulată, astfel că se poate ajunge și la aproximativ 15 ani de utilizare a acestuia. În cazul în care le permiteți plantelor cățărătoare să îl înconjoare, acestea îl fac mai rezistent în fața intemperiilor, așadar puteți pune pe listă încă o modalitate prin care îi puteți prelungi durata de viață. 

Cât puteți plăti pentru un gard de răchită?

Prețurile pe care le puteți plăti pentru un astfel de gard variază în funcție de tipul de lemn din care este realizat, de dimensiunea panoului sau de modelul care este realizat. Astfel, puteți plăti prețuri între 4 și 14 euro pe metru pătrat, suma totală fiind stabilită în funcție de dimensiunea pe care o va avea gardul. Pentru rezistența sa în timp, veți realiza că aceasta este una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face. Mai mult decât atât, vă puteți bucura de aspectul estetic deosebit pe care îl oferă grădinii. Idei de amenajare a grădinii dumneavoastră, precum și alte sfaturi utile legate de diverse subiecte puteți găsi pe unica.ro

Funcțional și deosebit din punct de vedere estetic, ecologic și convenabil în ceea ce privește raportul calitate-preț, gardul din răchită reprezintă alegerea perfectă pentru aceia care doresc să își anime grădina, să îi ofere acesteia un aspect natural, extrem de apreciat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter