8 trucuri pentru o căsnicie fericită

De Lumea Femeilor, pe

Îţi doreşti o căsnicie ca-n poveşti? Nu e o utopie… Chiar se poate! Noi îţi dezvăluim câteva mici trucuri care, puse cap la cap, te vor face să ai o relaţie (aproape) perfectă
Căsnicia poate fi o adevărată provocare, oricâtă dragoste ar fi la mijloc. După câteva „mici” discuţii conjugale, toate acele fraze pe care ţi le spuneau părinţii cum că, pentru a avea un mariaj fericit, trebuie să te străduieşti din greu, încep să aibă sens. Vestea bună e că te poţi bucura de o căsnicie minunată şi plină de împlinii. Noi îţi dezvăluim 8 trucuri cu ajutorul cărora vei descoperi bucuria în doi pe termen lung.

În loc să încerci să schimbi ceva la el, schimbă-te tu!

Când ne căsătorim, o facem cu convingerea că vom putea schimba persoana de lângă noi, „transformând-o” în partenerul perfect. Chiar dacă pare greu, încearcă să admiţi că el e aşa cum este şi că, atunci când te-ai căsătorit cu el, i-ai admirat şi calităţile, şi defectele. Iar dacă unul din defectele lui e chiar supărător, ajută-l să şi-l îndrepte, oferindu-i înţelegere şi suport.

Comunicaţi, comunicaţi şi iar comunicaţi!

Comunicarea este ingredientul-cheie al fiecărei căsnicii de succes. Asta înseamnă că, oricât de spinoasă ar fi problema ce urmează să o dezbateţi, dialogul calm şi cerebral trebuie să ia locul certurilor sau ţipetelor. Respectându-vă reciproc, veţi face legătura voastră să fie una de lungă durată.

Intimitatea, parte a căsniciei

Aminteşte-ţi că bărbatul de lângă tine este cel pe care-l iubeşti şi lângă care îţi vei petrece restul vieţii. Prin urmare, ar trebui ca amândoi să scăpaţi de orice urmă de inhibiţii. Intimitatea în doi este un excelent mijloc de a rămâne unul lângă altul.

Nimeni nu-i perfect…

Acceptă mai întâi acest lucru şi apoi învaţă să apreciezi diferenţele dintre voi doi. Dacă soţul tău se trezeşte cu părul vâlvoi sau morocănos, învaţă să-l iubeşti aşa cum este…

Învaţă să ignori lucrurile neînsemnate

Fiecare căsnicie se confruntă cu probleme, unele mai mari, altele mai mici. Însă viaţa este scurtă şi atât de frumoasă, încât ar trebui să vă focusaţi doar pe problemele majore, pentru care merită să luptaţi cu adevărat, ca o adevărată echipă.

Nu uita de prieteni!

Chiar dacă eşti căsătorită, nu trebuie să-ţi neglijezi prietenii. Măcar o dată la două săptămâni, ar trebui să-ţi petreci câteva ore numai cu prietena ta. Acest obicei vă va ajuta pe amândoi să vă păstraţi identitatea şi să apreciaţi şi timpul petrecut lângă jumătatea voastră.

Daţi-vă întâlnire!

Doar pentru că sunteţi căsătoriţi, nu înseamnă că nu mai trebuie să vă daţi întâlnire. În fiecare vineri sau sâmbătă, întâlniţi-vă în oraş. Fie pentru a merge la restraurant, în parc sau la un film. Nu contează unde mergeţi. Important este să vă găsiţi timp pentru voi doi.

Învaţă să ierţi!

Pe parcursul căsniciei, vei avea de multe ori de ales între a-ţi ierta partenertul atunci când greşeşte sau a-i păstra ranchiună. Evident, dacă nu-l vei ierta, mariajul tău va avea de suferit. Iată de ce, dacă ţi-a greşit, treci peste mândrie şi iartă-l!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter