Care sunt sursele ascunse ale problemelor în cuplu

De Sandra S., pe

Într-o relație de cuplu există probleme evidente, precum cele financiare, împărțirea îndatoririlor, copiii sau rudele prea băgăcioase. În același timp există și surse mai subtile ce pot provoca discuții și probleme între voi, dar dacă le descoperiți dinainte, le puteți rezolva fără certuri. Află care sunt acestea:
Prietenii care se despart
Aici nu este vorba exact despre faptul că prietenii voștri se despart, ci de cum percepi tu acest lucru. De exemplu, dacă motivul despărțirii este infidelitatea, atunci încrederea în partenerul tău ar putea scădea, tocmai de teamă că și el ar putea avea o aventură. În plus, dacă aveți în cercul de prieteni tot mai multe cupluri care se despart, este foarte posibil să începeți și voi să vă gândiți la toate problemel voastre, fapt ce ar putea duce la destrămarea relației.
Comunicarea digitală
Tocmai tehnologia care a evoluat atât de mult și poate face comunicarea între persoane mai rapidă și mai simplă poate cauza probleme în cuplu. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Oxford arată că partenerii care „vorbesc” mai mult via canalele digitale sunt mai puțin satisfăcuți de relațiile lor de cuplu, pentru că tehnologia nu lasă loc și emoției simțite în discuțiile față în față.
Lipsa somnului
Lipsa somnului nu îți face probleme doar ție, ci și relației tale – partenerii care nu se odihnesc destul sau nu dorm bine se ceartă mai mult și mai intens. De asemenea, când ești foarte obosită nu mai gândești la fel de clar, nu mai privi obiectiv o anumită problemă, iar aceasta pare mult mai mare decât este în realitate.
Nu vă certați
Certurile lungi și dese vă pot face rău, dar și lipsa discuțiilor în contradictoriu pot dăuna la fel de mult relației voastre de cuplu. Specialiștii spun că lipsa certurilor arată să partenerii nu sunt sinceri unul cu celălalt, iar evitarea conflictelor este doar o sursă în plus de stres, de care nu aveți nevoie. Cea mai bună metodă prin care să-ți exprimi sentimente negative, este să începi cu cele pozitive și abia apoi să ajungi la problemă.
Gesturile grandioase
Un gest frumos, grandios, oferit din când în când nu va putea înlocui niciodată micile gesturi pline de drag pe care le poți face în fiecare zi pentru partenerul tău. Ca relația de cuplu să fie fericită și împlinită, trebuie să o hrănești ca și cum ai face cu un copil. Dacă îl bagi în seamă doar din când în când, acesta nu te va percepe ca pe o mamă, ci mai degrabă o mătușă îndepărtată care vine în vizită câteodată.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter