Cum știi că o femeie e obsedată de dragoste

De Elena S. , pe

Poate ai cunoscut-o și tu: disperată sa nu fie parasită sau mult prea dornică de a cuceri un bărbat. De aceea, se straduiește din greu sa îi faca pe plac. Exista femei pentru care relația de cuplu este totul în viața. Dar ce rezultate pot da încercarile ei?
Psihologii nu vad cu ochi buni o astfel de atitudine, pe care o considera mai degraba fixaţie şi nu dragoste. Este vorba de o dependenţa emoţionala de care persoana în cauza ar trebui sa scape. Nu înseamna ca ar fi bine sa se desparta de partener sau sa renunţe la dorinţa de a mai forma un cuplu, doar ca acesta nu ar trebui sa fie singurul lucru pe care sa se concentreze, iar atitudinea ei ar trebui sa fie mai detaşata.
Dependenţa emoţională
Poţi avea o relaţie fericita doar atunci când te bucuri de viaţa într-o stare de libertate, dupa ce ai scapat de orice dependenţa emoţionala. Nu ar trebui sa cauţi împlinirea în motive care ţin de exterior, ci de interior. Nimeni nu te poate face fericita, ci numai tu însaţi poţi asta. Daca te temi de singuratate -şi marea majoritate a oamenilor se tem -, vezi de unde vine aceasta frica. Poate, pe când erai copil, ai trait starea de abandon, fi e doar şi pentru câteva momente.
Poate ca ai fost ameninţata cu „daca nu eşti cuminte, te dam şi luam un copil cuminte” sau ai trait divorţul parinţilor şi separarea de unul dintre ei… Toate aceste evenimente lasa urme adânci în sufletul unui micuţ şi pot genera un mod de a fi prin care sa încerce cu orice preţ sa evite parasirea. În copilarie, era vital să nu rămâi singură pentru că erai dependentă emoţional, dar şi material de părinţi. Dar un adult poate să se descurce şi singur. De aceea, este important să vezi lucrurile la adevărata lor importanţă.
Teama de singurătate
În prezent, cei mai mulţi oameni nu suportă nici câteva minute de solitudine. De aceea, deschid televizorul când sunt acasă sau merg pe stradă ascultând muzică la căşti pentru a fi distraşi de la gândurile lor şi a avea iluzia că mai e cineva, iar mijloacele mass-media devin o dependenţă. Încearcă să stai cu gândurile tale fie şi doar pentru câteva minute.
Teama de a fi singură vine şi dintr-o imagine de sine negativă. Unii se văd într-o lumină atât de proastă încât se gândesc că nimeni nu ar vrea să stea cu ei, şi nu îşi doresc asta nici măcar ei înşişi. De aici vine şi frica de a nu fi părăsit. Soluţia este să te cunoşti cu adevărat, să admiţi că ai şi slăbiciuni, dar şi calităţi pentru care poţi fi preţuită şi admirată. Cu timpul, ai să îţi descoperi bogăţia interioară şi nu îţi va mai fi atât de greu să mai fii şi singură uneori. Partea interesantă este că, atunci când nu te vei strădui atât de mult să-ţi păstrezi partenerul sau să intri într-o relaţie, atunci îţi va fi mai uşor să relaţionezi şi el va fi mai atras de tine.
Traumă în copilărie
„Unii le numesc răutăcios „femei-rucsac” – sunt acele femei dependente de afecţiunea partenerului şi care ar face orice ca să o primească sau să o păstreze. Ele sunt persoane cu un ego slab. Nu au simţul recunoaşterii de sine, nu ştiu de ce sunt în stare şi nici ce valoare au. Toată viaţa lor reprezintă doar un efort susţinut şi continuu de a-şi mulţumi partenerul. Uneori au şi alte dependenţe – de alcool, mâncare, sex, jocuri de noroc etc.
În general, ele atrag parteneri dezechilibraţi ca ele. Dar dacă fixaţia este pe un bărbat normal, atunci nu va reuşi decât să-l agaseze, să-l terorizeze şi, în final, să-l pună pe fugă. Pentru a-l păstra, ar trebui să se poarte detaşat şi afectuos cu măsură, dar, din păcate, ele nu se pot purta aşa pentru că au avut o traumă puternică în copilărie. Pentru a reuşi să-şi construiască o stimă de sine puternică, ele au nevoie de terapie.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter