5 semne că eşti nimfomană

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 13:40

Specialiştii spun că nimfomania ar fi boala secolului 21, iar cel mai recent studiu pe această temă vine să confirme teoria: una din şase femei suferă de o formă de…
… dependenţă sexuală!

Dacă 21% dintre participantele la studiu sunt dependente de masturbare, 12% sunt dependente de filme porno, iar 16% de sex.

Multe femei rămân surprinse să audă de acest diagnostic. Este greu să faci diferenţa între o femeie fericită în plan sexual şi una nimfomană. În fond, orice bărbat tinde să catalogheze o femei nimfomană, dacă are un libido egal sau chiar mai mare decât al lui.

Pentru că dorinţa sexuală este determinată de testosteron, iar un bărbat dispune de mai mult testosteron în organism decât o femeie, se presupune că femeile la fel de dornice să facă sex trebuie să sufere de vreo deviaţie mentală. Experţii spun însă că libidoul unei femei este mai fluid decât al unui bărbat, în sensul că depinde de o mulţime de factori, mulţi dintre ei psihologici şi emoţionali. O femeie împlinită, care se simte bine în pielea ei poate avea un libido la fel de puternic precum al unui bărbat.

Totuşi, pentru că rezultatul acestui studiu american este destul de alarmant, iată câteva semne clare că o femeie suferă de nimfomanie:

–    Aduci mereu în discuţie teme sexuale şi te gândeşti la amicii tăi ca la nişte potenţiali parteneri de sex. Aşa că flirtezi subtil cu ei pentru a-ţi asigura o portiţă deschisă.

–    Te masturbezi o dată sau de mai multe ori pe zi. Starea de excitare te cuprinde oriunde, chiar şi când eşti la serviciu, în sala de şedinţe. Ţi se pare foarte ademenitor să te masturbezi în locuri publice, pentru a nu mai aştepta să ajungi până acasă. Aceste gânduri îţi afectează concentrarea din timpul zilei.

–    Nu poţi păstra o relaţie prea mult timp pentru că te loveşti aceeaşi problemă: monogamia! Pur şi simplu nu te poţi abţine, astfel încât să faci sex cu o singură persoană. Te simţi tentată să înşeli şi ai putea sacrifica sentimentele celor din jur, dacă asta ar însemna să faci sex cu cine îţi doreşti.

–    După ce faci sex cu persoana respectivă, îţi pierzi interesul pentru ea. Brusc, acea legătură magică devine una fără sens. Simţi că nu te poţi implica emoţional în nicio relaţie, şi ai prefera oricând un prieten cu beneficii.

–    Oricât de multe escapade sexuale trăieşti, nu te simţi niciodată pe deplin satisfăcută. Simţi nevoie mereu de altceva şi altcineva. Prin sex cauţi atenţia celui de lângă tine, iar odată ce o primeşti îţi dai seama că nu asta îţi doreai.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter