Semne că vei ajunge la divorț, demonstrate științific

De Consuela Stratulat, pe

Nu toate poveștile de iubire durează o veșnicie, iar cercetătorii au stabilit câteva semne care îți spun dacă te numeri printre norocoși. Află ce șanse ai să divorțezi.
Numeroase studii au stabilit tipare ale oamenilor care ajung la divorț. De exemplu, dacă ești femeie și te-ai căsătorit înainte de 18 ani, există un risc de 41% să divorțezi în primii zece ani de căsătorie. Specialiștii susțin că vârsta contează, iar posibilitatea unei rupturi a căsniciei scade odată cu vârsta. Astfel, femeile care s-au măritat dupa 19 ani, au un risc mai mic de 40% să divorțeze, cele între 20 și 24 de ani au o posibilitate de 29%, iar femeile peste 25 de ani au șanse să aibă o căsnicie fericită, pentru că riscul de divorț scade până la 24%.

Bărbații cu mai mult testosteron sunt mai predispuși la divorț

Bărbații cu un nivel mare al testosteronului bazal sunt cu 43% mai predispuși să divorțeze decât cei cu un nivel mai scăzut. Specialiștii atrag atenția că hipermasculinitatea nu este un beneficiu, iar bărbații cu un nivel ridicat de testosteron au mai puține șanse să aibă o căsnicie fericită.

Trebuie să vă doriți copii la fel de mult

Dacă ești femeie și îți dorești un copil mai mult decât soțul tău, căsnicia ta are un risc de două ori mai mare să se destrame decât a cuplurilor care se pun de acord în privința numărului de copii.
„Un tipar pe care îl vedem constant este că femeile devin mai nemulțumite în relații și ele sunt cele care cer divorțul”, susține Stephanie Coontz, director de Educație și Cercetare Publică din cadrul Consiliului pentru Familii Contemporane, citată de thedailybeast.com.

Sexul copiilor contează

Dacă ai doi fii, există un risc de 36.9% să divorțezi, dar dacă ai două fiice, posibilitatea crește până la 43,1%. Aceste constatări au fost făcute de cercetătorii de la Universitatea Columbia, care au găsit o legătură nașterea fetelor și o rată mai mare a divorțurilor. Cu toate acestea, după despărțire, atât băieții, cât și fetele primesc aceeași susținere.

Contează cu cine ai locuit înainte de căsătorie

Dacă ești căsătorită, dar ai locuit cu un alt iubit înainte, riscul să ajungi la divorț este de două ori mai mare decât în cazul celor care au locuit singuri înainte de nuntă. Concluziile aparțin cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Ohio, care au stabilit că i cei care locuiesc cu viitoarele soții au o posibilitate de 83% să se despartă.
De altfel, un studiu din 2003, desfășurat la Universitatea din Washington, a arătat că femeile care au locuit cu altcineva în afară de soțul lor ajung mai repede la divorț, dar cele care nu au stat decât cu viitorul soț au șanse să aibă o căsnicie fericită.

Meseria îți influențează căsnicia

Dacă ești fermier ori inginer nuclear, ai cel mai scăzut risc de divorț. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Radford au calculat posibilitatea de divorț, în funcție de meserii, și au stabilit că cele mai sigure căsnicii sunt ale inginerilor agronomi, care au doar 1.78 5 șanse de divorț.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter