Cele 7 secrete ale unei căsnicii fericite

De Unica.ro, pe

Conform statisticilor, o căsnicie din trei sfârşeşte la tribunal. Noi îţi dezvăluim câteva trucuri care te vor ajuta să depăşeşti cu bine problemele conjugale. Vezi ce reguli trebuie să respecți pentru ca certurile în cuplu să dispară și să te încadrezi în lista oamenilor care au parte de cele mai fericite căsnicii.

„Eşecul multor căsnicii porneşte de la viziunea nerealistă pe care partenerii o au despre viaţa în doi, afirmă psihologul Cosmina Noaghea. Se căsătoresc crezând că se vor comporta mereu ca în primele zile ale relaţiei şi nu conştientizează faptul că pasiunea de la început nu poate dura veşnic”. Modul în care femeia rezolvă problemele care apar o dată cu rutina este însă decisiv pentru soarta mariajului. Iată ce trebuie să ştii dacă vrei ca el să-ţi fie alături la bine şi la rău:

Învaţă să dezamorsezi conflictele

Când o căsnicie se destramă, cauza principală este incapacitatea soţilor de a găsi soluţii pentru depăşirea stărilor conflictuale. Urmarea este înstrăinarea şi „singurătatea în doi”. Pentru a nu ajunge în situaţia asta, care de multe ori este fără ieşire, nu amâna niciodată o discuţie de teamă că vei provoca o ceartă. Abordează problemele imediat ce apar, pentru a nu le lăsa să se transforme într-o bombă cu efect întârziat.

Nu renunţa la carieră de dragul lui

O statistică recentă demonstrează că mariajul este mai trainic când ambii parteneri lucrează. În plus, soţii care au satisfacţii profesionale sunt, de obicei, mai mulţumiţi de căsnicia lor decât cei care îşi dedică tot timpul familiei. De obicei, femeia este cea care renunţă la carieră în favoarea partenerului de viaţă. Cu timpul, ea îşi pierde însă încrederea în ea şi apar frustrările, mai ales atunci când soţul dedică cea mai mare parte a energiei sale profesiei.

Primul copil este piatra de încercare a unui cuplu

Copiii aduc noroc. Dar naşterea primului copil poate atrage după sine şi prima criză conjugală. Schimbarea priorităţilor, nopţile albe, lipsa timpului liber, imposibilitatea de a mai ieşi seară de seară în oraş şi scăderea libidoului sunt factori de stres care pot periclita relaţia de cuplu. În această situa-ţie, trebuie să fii conştientă că este o criză care dispare în timp.

Nu îi povesti despre foştii tăi iubiţi

Este normal că vrei să fii trup şi suflet a lui şi nu accepţi ca între voi să existe secrete. Totuşi, evită să îi povesteşti cu lux de amănunte viaţa ta. Chiar dacă te ascultă cu interes şi te aprobă când îi istoriseşti relaţiile tale cu foştii iubiţi, va găsi întotdeauna în aceste relatări ceva care să îi trezească suspiciuni şi îşi va aminti de asta într-un moment nepotrivit. Aşadar: imaginează-ţi că iei viaţa de la capăt. Trecutul tău nu are ce căuta în relaţia voastră.

Nu neglija sexul

Deşi s-a constatat că reuşita unei căsnicii depinde doar în mică măsură de numărul orgasmelor, dispariţia dorinţei sexuale continuă să fie cauza multor divorţuri. „Cuplurile fericite sunt cele în care partenerii au o relaţie bazată pe afecţiune şi tandreţe, crede Cosmina Noaghea. Relaţiile de intimitate nu se rezumă doar la sexualitate”. Şi nu uita un amănunt important: laudele sunt cel mai bun afrodiziac pentru orice bărbat.

Găseşte-ţi timp pentru prieteni

După ce se căsătoresc, femeile au tendinţa să-şi neglijeze vechii amici, în favoarea partenerului sau a prietenilor „de familie”. Dacă soţul mai şi strâmbă din nas la vederea prietenei din copilărie, relaţia cu ea este sacrificată fără mustrări de conştiinţă pe altarul marii iubiri. Sfatul psihologului: Nu renunţa la prietenii vechi. Este important să ai şi camarazi cu care să poţi discuta în voie şi la care să îţi poţi vărsa amarul când te cerţi cu el.

Căsnicia trebuie să fie o afacere profitabilă

Chiar dacă afirmaţia ţi se pare prozaică, e bine să fii conştientă că rezolvarea eficientă a problemelor financiare este o premisă importantă pentru o căsnicie reuşită. „Cuplurile fără copii se ceartă mai des din cauza banilor, susţine psihologul consultat de noi. Dacă unul dintre parteneri vrea să cumpere mobilă nouă, iar celălalt îşi doreşte cu orice preţ o maşină, atmosfera devine tensionată”. Într-o astfel de situaţie, se impune o discuţie cu cărţile pe faţă, în urma căreia să se ajungă la o soluţie de compromis.

Românii nu pun preţ pe potrivirea sexuală

Dacă dragoste nu e, nici căsnicie reuşită nu e. Aşa afirmă 89% din femeile şi bărbaţii chestionaţi de specialiştii Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, care au vrut să ştie ce cred românii că este important pentru ca o căsătorie să fie fericită. Urmează: sprijinul reciproc, fidelitatea şi o situaţie materială bună. În mod surprinzător, doar 65% dintre cei chestionaţi cred că e esenţial ca soţii să se potrivească sexual.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter