Sărutul în lume: Semnificaţii şi înţelesuri incredibile

De Unica.ro, pe

De-a lungul istoriei, sărutul a avut mai multe conotaţii: simbolul păcii divine pentru creştini, ipocrizie sau sinceritate politică, stil în pictură şi sculptură, cheia succesului în cinematografie, un ritual al învigătorilor sportivi şi, nu în ultimul rând, o mare pasiune amoroasă.
Africanii cred că îşi pierd sufletul dacă-şi ating buzele…

Dacă în Occident sărutul – de la atingerea afectuoasă a buzelor până la cel pasional – este un semn de civilizaţie, în Africa multe triburi îl consideră o practică bestială.
De ce? Pentru că gura reprezintă principala ieşire spre exterior, şi-apoi mai dăinuie credinţa conform căreia sufletul părăseşte trupul prin răsuflarea unui sărut. Mozambicanii, de exemplu, îl consideră de-a dreptul… bestial.

În triburile din Niger, persoana prinsă de vraja sărutului se expune unui mare risc: biciuirea. „Delincventul” va primi un număr împovărător de nuiele pe spinare. Asta  ca să-i fie învăţătură  de minte…

Polinezienii îşi manifestă iubirea prin frecarea nasurilor

La fel ca şi eschimoşii, polinezienii îndrăgostiţi obişnuiesc să-şi frece, în mod tacit, nasurile. Este cel mai înalt semn de iubire, mai ceva ca sărutul pasional al europenilor.

În Bali iubiţii se miros

În Bali, prin mişcări uşoare ale capului, îndrăgostiţii adulmecă mirosul şi căldura celuilalt.

Chinezii au obsesia microbilor

La fel ca şi în Japonia, în China sărutul pe buze este catalogat drept… un act sexual în toată regula. De ce? Pentru că cele două popoare trăiesc, în egale măsură, cu teroarea unei contaminări prin gură, convinse fiind că doar prin sărut se pot transmite anumite boli spurcate.

În India, sărutul e cenzurat

Indienii ştiu că, dacă îndrăznesc să se sărute, săvârşesc ceva „îngrozitor de rău”. Şi, dacă se întâmplă să apară aşa ceva într-un film, acea secvenţă este cenzurată, fără drept de apel.

Papuaşii preferă Mitataku

Papuaşii consideră acel „bouche a bouche” ca o pierdere de timp insipidă şi absurdă. Ei preferă „Mitataku”, un obicei de tăierea genelor cu dinţii. Este o
tehnică practicată mai ales în timpul preludiului care precede paroxismul amoros.

În Maroc, sărutul este o dovadă de respect

În ţările arabe, sărutul este, înainte de toate, un gest de respect faţă de cel pe care-l venerezi. În Maroc şi, în mod deosebit în Berberes, un bărbat sărută mai întâi mâna iubitei şi-apoi creştetul capului. În schimb, în numeroase ţări asiatice se practică sărutul eschimoşilor: se atinge nasul de faţa partenerului.

Dragostea în cifre

7 secunde minimum pentru un sărut reuşit

Profesorii de tantrism recomandă celor nerăbdători să experimente o îmbrăţişare pătimaşă să se sărute nu mai puţin de 7 secunde.
3225 de fete îmbrăţişate timp de 8 ore, un record

Campionul lumii al sărutului rapid este american de origine. El a îmbrăţişat nici mai mult, nici mai puţin de 3225 fete în 8 ore şi 8 secunde.

De la 70 la 150 pulsaţii/ minut, ritmul pasiunii

Când îţi săruţi cu patimă iubitul, pulsul tău oscilează între 70-150 bătăi/minut. Inima depune un efort suplimentar şi pulsează un litru de sânge suplimentar.

12 calorii se ard pentru o emoţie puternică

Când emoţia erotică este foarte puternică, se pierd 12 calorii, iar în timpul actului sexual se ard între 125-300! Dar cu o condiţie: să iubeşti pătimaş.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter