Relaţii: Sufletul pereche, destin sau legendă?

De Libertatea pentru femei, pe

„Ce poate fi mai frumos pentru două suflete decât să se simtă legate pe viaţă? Să se sprijine unul pe altul şi să simtă că sunt unul şi acelaşi”, spunea scriitorul britanic George Eliot.
Sufletul pereche nu trebuie să fie un ideal, partenerul perfect din visele tinereţii, ci omul alături de care te simţi împlinită şi iubită, cel care te sprijină indiferent ce se întâmplă în viaţă. El te cunoaşte cel mai bine, el merge alături de tine în aceeaşi direcţie şi îţi oferă tot ce are mai frumos în fiinţa lui, ajutându-te pe tine să fii un om mai bun. În cele din urmă, căutarea sufletului pereche este năzuinţa fiecăruia dintre noi de a găsi fericirea. Ne este scris să ne împlinim prin iubire!
O credinţa veche de când lumea
Filosoful grec Platon scria în „Simpozium” ca oamenii au fost iniţial fiinţe fantastice, cu patru braţe, patru picioare si un singur cap cu doua feţe. Îngrijorat de forţa extraordinara pe care o aveau, Zeus i-a separat în doua fiinţe distincte, lipsite de puteri supranaturale si i-a condamnat sa îsi caute fara încetare jumatatea pentru a redeveni fi inţa puternica din erele primordiale. Si în credinţele orientale, conceptul de „suflet pereche” exista din cele mai vechi timpuri.
Legendele spun ca omul a fost creat ca o entitate completa, în mod egal masculin si feminin. Dar sufletul androgin s-a îndepartat de misiunea care îi era harazita, a uitat calea divina si s-a scindat în doua entitaţi care se cauta neîncetat. Reîncarnarea, vieţile succesive prin care trece sufletul, reprezinta drumul anevoios pe care îl strabate pentru a-si gasi perechea. În fiecare viaţa, ai o sansa sa îţi gasesti jumatatea, dar foarte puţini dintre noi reusesc acest lucru. Uneori, destinul ne poate aduce aproape, dar alegerile pe care le facem si obstacolele care se ridica în calea noastra ne îndeparteaza de cel care ne este sortit.
Teoriile moderne
Oamenii cred din vremuri foarte vechi în sufletul pereche. Mitul a supravieţuit de-a lungul veacurilor si a fost exploatat din plin în literatura si filme… un vis frumos, pe care fiecare îl interpreteaza cum crede de cuviinţa si care întreţine speranţele celor singuri si dezamagiţi. Unii au pretenţii prea mari si cauta toata viaţa partenerul perfect, incapabili sa recunoasca dragostea când le iese în cale. Alţii se îndragostesc prea des si, de fiecare data, sunt încredinţaţi ca si-au gasit jumatatea… Unii ar spune ca dragostea la prima vedere îţi arata cu adevarat cine este partenerul ideal. Dar cei mai mulţi dintre noi nu mai credem în miracolul iubirii perfecte. Exista teorii mai noi care susţin ca sufletul pereche nu este neaparat partenerul de cuplu, ci un prieten sau o prietena sincera, care îţi este alaturi de-a lungul vieţii si te sprijina în cele mai grele momente. Sufletul pereche poate fi unul dintre parinţi, un frate sau un mentor care te ajuta pas cu pas sa urmezi calea cea dreapta. Sufletul pereche poate fi si strainul care îţi salveaza viaţa, care va ramâne în preajma ta doar câteva ore sau zile, disparând apoi pentru totdeauna.
UN OM CARE S-A NASCUT PENTRU TINE
Cei care cred în existenţa sufletelor surori sunt convinsi ca îsi pot recunoaste jumatatea într-o clipa. Emoţiile pe care le simt nu se nasc dintr-o simpla atracţie fizica. Întâlnirea cu sufletul geaman este un moment dramatic, cu o încarcatura emoţionala profunda. Ai o senzaţie puternica de deja-vu si totodata simţi ca te îndragostesti la prima vedere, ba chiar ca iubesti acea persoana de-o viaţa întreaga. În mod straniu, desi nu ai mai vazut-o niciodata, simţi ca o cunosti atât de bine si ca va leaga amintiri dragi. Va înţelegeţi din priviri si va recunoasteţi gesturile, ca si cum aţi fi prieteni de-o viaţa si îi poţi împartasi toate gândurile tale, pâna si cele mai intime.
Când întâlnesti un asemenea om, intuiţia îţi spune ca este jumatatea ta, ca v-aţi nascut unul pentru celalalt si relaţia dintre voi nu poate fi una întâmplatoare. Momentul întâlnirii nu e nici el întâmplator. De obicei, sufletul pereche îţi iese în cale în situaţii critice, în care ai nevoie de sprijin, iar cuvintele lui te ajuta sa lasi în urma durerea. Întâlnirea poate avea loc într-un moment important, care marcheaza o schimbare semnificativa din viaţa ta. O vorba veche spune ca nimic nu e întâmplator si ca legile universului lucreaza pentru a-ţi împlini dorinţa!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter