Relaţii: Ce faci când te îndrăgosteşti de prietenul cel mai bun al iubitului tău

De Diana Zagrean, pe

E drăguţ, e simpatic şi amuzant, iar ochii aia verzi sunt pur şi simplu irezistibili. Singura problemă e că se întâmplă să fie cel mai bun prieten al iubitului tău. Care e tandru şi atent şi devreme acasă, şi care ar suferi enorm dacă ar afla despre trădare. Ce-i de făcut?
Variantele nu sunt multe şi depind foarte tare de sentimentele şi principiile „inculpatului”. Dacă ochii lui, verzi sau de altă culoare, zburdă la rândul lor după tine, atunci aveţi câteva opţiuni. Dacă, pe de altă parte, numai tu eşti cea care nutreşte sentimente fierbinţi, ai alte variante, puţin mai riscante.
De ce ţi se întâmplă asta?
În primul rând, nu eşti deloc singura care trece prin aceste sentimente confuze. Multe femei ajung să se îndrăgostească nebuneşte de prietenii iubiţilor lor. Principalii „vinovaţi” sunt nevoia de aventură, natura diferită a respectivului bărbat (dacă e exact opusul iubitului tău, te încadrezi la categoria asta), nevoia de a încălca regulile, teama de responsabilităţi şi relaţii serioase, proximitatea (faptul că e mereu acolo, prin zonă şi are garda jos, fiind printre prieteni) şi, nu în ultimul rând, faptul că e o iubire „interzisă” poate fi foarte atractiv pentru multe femei.
Relaţii: Ce faci când te îndrăgosteşti de prietenul cel mai bun al iubitului tău
El ce părere are?
Cum spuneam, există două variante, din acest punct de vedere: şi el te place şi este tentat de o aventură, sau nu există reciprocitate şi el te vede doar ca pe iubita prietenului lui cel mai bun.
Dacă eşti absolut sigură că el simte la fel, încearcă să afli de ce nu face nimic în privinţa asta. Este foarte posibil ca respectul pentru prietenia pe care i-o poartă iubitului tău să reprezinte un prag de netrecut. La fel de bine este posibil să îi fie teamă să nu acţioneze de frica unor consecinţe, sau poate nu ştie cum să te abordeze fără să te jignească. Dacă eşti absolut sigură că între voi există nişte sentimente, cea mai bună soluţie ar fi să discuţi cu el şi doar cu el. Găseşte un pretext să vă întâlniţi undeva doar voi doi şi fii cât mai directă.
Relaţii: Ce faci când te îndrăgosteşti de prietenul cel mai bun al iubitului tău
Variantele de acţiune
Rămâi fidelă iubitului tău. Dacă vina te-ar ucide şi deja te simţi rău numai când iei în calcul posibilitatea de a-l înşela pe iubitul tău, cel mai bine e să ignori placăra pasiunii. Cel mai probabil o să-ţi treacă sau măcar o să ştii că ar fi mers niciodată între voi doi oricum.
Fugi cu prietenul iubitului tău. Dacă nu-ţi pasă cât de tare îl răneşti pe iubitul tău, dacă relaţia voastră nu mai mergea de mult timp sau dacă eşti genul care lasă uşor totul în urmă, ia-l de mână şi plecaţi spre apus. Nu este o variantă de recomandat sub puterea impulsului. S-ar putea să regretaţi o decizie de asemenea amploare luată prea brusc.
Relaţii: Ce faci când te îndrăgosteşti de prietenul cel mai bun al iubitului tău
Îi păstrezi pe amândoi. Dacă eşti genul aventuros şi simţi nevoia constantă de adrenalină, încearcă să „joci la două capete”. Trebuie însă să iei în calcul cantitatea de pericol la care te expui. Poate că iubitul tău este foarte gelos şi va lua măsuri extreme, sau poate că „amantul” va dori mai mult decât o aventură între voi doi şi te va confrunta.
Nici cu unul, nici cu celălalt. Există şi categoria de femei care preferă să scape de probleme prin, evitarea lor sau fugă. Deşi nu recomand această variantă, ea nu poate fi exclusă din ecuaţie. Dacă simţi cu adevărat că triunghiul amoros e prea mult pentru tine şi că nu mai vrei să ai de-a face cu niciunul din ei, poţi oricând să pleci şi gata.
Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter