Prima întâlnire la a doua tinereţe

De Libertatea pentru femei, pe

Nu este niciodată prea târziu să o iei de la început. Numai că prima întâlnire la vârsta a doua îţi poate da de furcă. Ştii ce vrei, dar emoţiile încă te mai copleşesc. Nu degeaba se spune că inima rămâne mereu tânără!
Pentru că ai avut suficient timp să te cunoşti, nu vei mai face aceleaşi greşeli pe care le-ar face o începătoare. Poţi să te lămureşti dacă un bărbat este sau nu pe gustul tău, chiar după prima întâlnire. Trebuie doar să ai curajul să încerci!

Să nu ai aşteptări exagerate

Experienţa anterioară te poate ajuta să abordezi discret o primă întâlnire, dar instinctul îţi va spune că nu este acelaşi lucru ca în adolescenţă. Chiar şi aşa, o ieşire de genul acesta îţi dă emoţii. Nu crede că primul bărbat cu care ieşi este alesul. Fiecare dintre voi a iubit, a suferit şi s-a despărţit măcar o dată în viaţă. Un bărbat de vârsta a doua nu mai este la fel de curtenitor şi tandru ca un tânăr îndrăgostit. Grijile şi decepţiile îl fac să devină sceptic, interesat de lucruri concrete. Aşa că nu te aştepta să te conducă la restaurant, să plătească singur nota sau să te copleşească de complimente. Mai mult, s-ar putea ca, înainte de a veni chelnerul să ia comanda, să te întrebe răspicat: “Şi ce doreşti de la relaţia asta?”. Sau să înceapă el: “Eu nu am nimic împotrivă să avem o relaţie, dar nu vreau obligaţii”. Situaţia se complică dacă  intervine subiectul “copiii”. Posibila voastră relaţie o să rămână la nivelul “prima întâlnire”, asta dacă nu eşti prea norocoasă. Dar o cină eşuată nu este sfârşitul lumii. Poate următoarea ieşire va fi cu noroc.

Şi totuşi, iubirea…

Surprizele vin când te aştepţi mai puţin. O discuţie la o cafea se poate transforma în iubire adevărată, aceea care s-a tot lăsat aşteptată. Poate primul tău soţ te-a dezamăgit sau poate nu te-ai căsătorit niciodată. Oricare ar fi situaţia, eşti datoare să încerci. Dacă nu pentru tine, măcar pentru bucuria pe care ai putea să o aduci unui om. Psihologii îi încurajează pe cei de vârsta a doua să trateze subiectul întâlnirilor cu aceeaşi inocenţă şi încitare ca tinerii şi să evite gândirea negativă. Poţi fi precaută, dar spontană şi naturală.
Moda 2013: Uite ce ţinută propune Andreea Raicu pentru prima întâlnire!

Cheia reuşitei – atitudinea pozitivă

Sunt două mari tipuri de comportament. Cel care atrage şi cel care respinge. Când vezi un om vesel,  relaxat, doreşti să rămâi în preajma lui. Dacă el este, însă, arogant sau furios, ai prefera să nu îi stai în cale. Ca să ai o relaţie bună cu cei din jurul tău, trebuie să îţi deschizi sufletul, să fii optimistă. Pentru că aceste calităţi îţi deschid uşile către oportunităţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter