Dragostea este o tulburare psihică și alte lucruri pe care nu le știai despre atracție

De Unica.ro, pe

Senzațiile acelea de „fluturi în stomac” și faptul că nu te mai poți concentra la birou după ce abia ai cunoscut un bărbat sunt primele semne că te-ai îndrăgostit. Află mai multe lucruri interesante despre atracție!
O față frumoasă este mai atrăgătoare decât un corp frumos, au descoperit oamenii de știință. Un bărbat este mai întâi atras de figura unei femei, pentru că aceasta este prima pe care o vede, abia mai apoi observând și corpul (dacă nu este cazul unui decolteu voluptuos care să-i atragă atenția, de exemplu).
Îndrăgostiții își sincronizează bătăile inimii după ce se uită unul în ochii celuilalt timp de cel puțin trei minute, încontinuu.
Atunci când vă țineți în brațe, în creier au loc aceleași reacții neurologice ca atunci când iei pastile analgezice. Nu ai nevoie de medicamente atunci când ai dureri, ci de o îmbrățișare caldă a iubitului tău. Și tot din acest motiv scuza cu „mă doare capul, nu putem face sex” nu mai este validă.
A fost dovedit științigic că persoanele îndrăgostite nu mai sunt la fel de productive ca cele care au trecut peste acest „moment” din viețile lor intime sau ca cele care nu se află în relații de cuplu.
Cum stai cu relațiile de prietenie atuci când abia ai intrat în relația de cuplu? Ei bine, un studiu a arătat că în medie, un om pierde doi prieteni apropiați atunci când își găsește un partener.
Din punct de vedere biochimic, dragostea este imposibil de distins de tulburarea obsesiv-compulsivă.
Știai că există oameni care se tem că se vor îndrăgosti? Această teamă de sentimente pozitive se numește filofobie.
Oamenii au început să refuze căsătoriile aranjate și să se căsătorească din dragoste abia din secoulul al 18-lea. Până atunci puterea și banii au fost pe primul loc în viețile lor.
Fondatorul unui cunoscut site de dating din Statele Unite a avut ghinionul să-și piardă iubita. Aceasta l-a părăsit pentru un alt bărbat, pe care l-a cunoscut chiar pe site-ul lui de dating.
Anul acesta, un deținut din Arizona, SUA, a evadat din închisoarea unde se afla pentru a petrece ziua Îndrăgostiților alături de iubita sa.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter