Ce faci dacă a dispărut pasiunea din cuplu

De Lumea Femeilor, pe

Seara, ajungi acasă şi nu-ţi doreşti nimic altceva decât să te uiţi la serialul preferat? Nu găseşti subiecte de discuţie cu partenerul tău? Fiecare zi pare la fel – rutina v-a acaparat cu totul. E timpul să iei măsuri!
Una dintre cauzele singurătăţii în cuplu este lipsa comunicării. Ţi se întâmplă să discuţi mai mult cu prietenele decât cu el? Eziţi să-i vorbeşti despre lucrurile care te deranjează? Cu cât laşi să treacă zilele, cu atât se vor înmulţi micile probleme şi nu vei reuşi să le faci faţă. Contrar zicalei “timpul le rezolvă pe toate”, în doi e nevoie de răbdare, înţelegere şi disponibilitate de a-l asculta pe celălalt, pentru ca lucrurile să meargă bine.

Când dispare pasiunea?

Singurătatea în cuplu nu apare deodată. Există semne care îţi arată că lucrurile nu mai stau ca la început. E frustrant să descoperi că persoana căreia îi povesteai totul fără nici o reţinere este acum cu gândurile în altă parte şi adesea nici nu aude ce îi spui. Pe moment nu înţelegi ce anume s-a întâmplat, de aceea e nevoie să dai timpul înapoi şi să analizezi când ai început să nu te mai bucuri că mergi acasă după serviciu sau când ai realizat că apropierea weekend-ului nu îţi mai stârneşte nici un pic de entuziasm.

Care sunt cauzele?

Adesea se întâmplă ca, din pricina problemelor de zi cu zi, să vă certaţi şi să nu ajungeţi la o concluzie
constructivă. Toate micile dispute nerezolvate lasă urme şi, în timp, vei simţi că nu mai găseşti căi de comunicare. În cuplu problemele apar de multe ori din cauza banilor, a lipsei activităţii sexuale, a orelor de muncă peste program sau din pricina altor persoane. În ultimul caz, nu este vorba neapărat despre o relaţie extraconjugală, ci şi de amestecul celorlalţi membri ai familiei în treburile voastre.

Poate fi prevenită?

Nu numai că poate fi prevenită dar, de cum vezi primele semne, e important să iei atitudine. Asta, bineînţeles, dacă vrei ca relaţia voastră să nu se destrame. Aminteşte-ţi întotdeauna că partenerul nu este duşmanul tău şi că poţi să vorbeşti deschis cu el. Provoacă-l să-ţi spună ce are pe suflet, indiferent dacă
nu îţi va face plăcere ce vei auzi. La fel, povesteşte-i şi tu despre nemulţumirile tale. Încercaţi să ajungeţi
la o concluzie care să fie satisfăcătoare pentru amândoi. Doar aşa veţi simţi că sunteţi o echipă care luptă
împreună pentru menţinerea armoniei.

Cine te ajută să regăseşti pasiunea

Dacă a trecut ceva vreme de când te simţi tristă, confuză, dezorientată şi nu vezi nici o cale de ameliorare, poate că ai nevoie de ajutorul unui psiholog. Este evident că nu poţi face faţă singură situaţiei, iar un specialist îţi poate dezvă-lui lucruri pe care nu le cunoşti despre tine. Asta ar fi o variantă, pe care nu multă lume o agreează însă, din cauza prejudecăţilor. Altă posibilitate ar fi să dai dovadă de diplomaţie, să faci compromisuri, să îngropi trecutul şi să o iei de la capăt. Pentru aceasta ai nevoie de multă răbdare şi e valabil doar dacă vrei cu adevărat să păstrezi relaţia şi să o transformi într-una armonioasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter