Stresul de la serviciu înseamnă probleme în cuplu

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă aduci problemele de la lucru acasă, nu te mira că şi relaţia cu soţul tău începe să scârţâie. Chiar dacă ai jurat să fiţi împreună la bine şi la rau, casă ar trebui să fie totuşi o oază de linişte de care să vă bucuraţi amândoi.
Pare de la sine înţeles, dar exista şi studii făcute de cercetători care certifică faptul că stresul de la serviciu poate provoca probleme în viaţa de cuplu, iar divorţurile din acest motiv sunt din ce în ce mai des întâlnite. Psihologul Cristina  Ion-Radulescu te sfatuieşte sa nu uiţi ca „oricine are parte de stres la serviciu, dar lucrurile se rezolva acolo şi nu acasa”. Dar exista şi partea plina a paharului: o  casnicie solida şi o relaţie buna cu soţul tau te pot ajuta sa treci mai uşor peste stresul de la munca.

Nu-ţi vărsa nervii pe soţ

Ţine cont că nu partenerul tău este de vină, dacă şeful te-a călcat pe nervi. În niciun caz nu trebuie să-ţi verşi amarul pe partener. Pe moment, poate că te vei simţi mai bine. După umilinţele pe care le-ai îndurat la muncă, unde ai fost nevoită să taci şi să înghiţi, acum poţi să te arăţi puternică şi să îi tai celuilalt vorba. Dar oare pe termen lung este o strategie bună? De ce să-l îndepărtezi chiar pe cel care ar trebui să-ţi fie cel mai bun aliat? Dar dacă amândoi veniţi nervoşi de la muncă şi vă certaţi? Aceste conflicte vor eroda destul de repede relaţia voastră.

Calmează-te înainte să ajungi acasă

De aceea, psihologul îţi recomandă să încerci să te linişteşti înainte de a ajunge acasă. Nu înseamnă să-ţi ascunzi problemele de partener, ci doar să comunici cu el într-o stare un pic mai bună. Totodată, nu începe să-i turui necazurile de cum ai intrat pe uşă. Lasă un timp în care să vă puteţi relaxa. Mâncaţi împreună, beţi un pahar cu vin şi ascultaţi melodii care vă aduc aminte de clipe frumoase. Pune în discuţie probleme mai dificile doar atunci când sunteţi amândoi odihniţi şi într-o dispoziţie bună. Pe de altă parte, atunci când treci prin momente grele în timpul zilei, gândeşte-te la momentele plăcute pe care le vei petrece seara cu soţul tău.
Vezi mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter