Despărţire: Când e timpul să pui capăt unei relaţii?

De Unica.ro, pe

Ce e de făcut atunci când nici compromisurile, nici răbdarea şi nici comunicarea nu mai sunt de ajutor în salvarea unei relaţii?
În orice căsnicie sau relaţie de lungă durată, apar şi momente în care partenerii simt că nu mai pot continua împreună drumul pe care au pornit. Fie dragostea nu le mai e împărtăşită, fie rutina nu le mai dă voie să se exprime după pofta inimii, fie intervin influenţe nefaste din exterior. Şi de aici, dezastrul! Eşti conştientă că nu mai merge, că e vremea să renunţi, dar ceva nu te lasă s-o faci. Să fie oare puterea obişnuinţei? Să fie teama unui nou început? Renunţă la ideile învechite şi pregăteşte-te pentru viaţa la care ai râvnit mereu! Te ajutăm noi să-ţi dai seama cam când ar trebui să începi să-ţi faci bagajul pentru a putea porni pe noul drum.

Toate au o limită

Dacă ai ajuns să strigi, chiar şi o singură dată şi numai în adâncul sufletului tău, „Până aici! Aşa nu se mai poate!”, atunci e cazul să tragi semnalul de alarmă. Înseamnă că nemulţumirile mocnesc de mult şi când vor răbufni va fi destul de furtunos momentul. Prin urmare, nu are rost să mai prelungeşti agonia cuplului.

Prea multe comparaţii?

Dacă cele mai frecvente reproşuri au la bază diferenţa de comportament a celuilalt în prezent faţă de începuturile relaţiei, e clar că ceva „scârţâie” şi cu greu va mai putea fi dres.
Încercările de schimbare a firii partenerului de viaţă sunt zadarnice, se ştie, şi reprezintă primul semn că iubirea s-a stins. Îndră-gostiţii sunt, de obicei, orbiţi de sentimente şi au tendinţa de a nu vedea defectele aparent minore. Dacă ce iubeai odinioară te enervează acum, eliberează-te!

Unde s-a pierdut fericirea?

Deşi sună egoist, dacă tu nu eşti pe deplin fericită în cămin, nici partenerul nu va fi mulţumit şi se va comporta ca atare. Ieşiţi doar voi la o cafea şi nu aveţi ce să vă spuneţi? Cineva cedează mereu, în timp ce altcineva face tot timpul ce-şi doreşte? O astfel de relaţie e sortită eşecului oricum, mai devreme sau mai târziu. E grav şi greu de reparat!

Te simţi vinovată?

Parcă încrederea în tine s-a cam stins. Şi asta de când complimentele din partea lui s-au rătăcit în drum spre tine şi nu mai ajung la destinaţie. Altădată te simţeai unică, pentru că el îţi insufla acest sentiment. Dintr-o dată, îi e cam indiferent cum te coafezi, cum te îmbraci, cum te fardezi… E tot una dacă te aranjezi sau nu. Dacă ai ajuns să te subestimezi şi chiar să te învinuieşti, cu siguranţă e cazul să spui: „Punct şi… de la capăt!”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter