Cum îţi dai seama că te compară cu fosta iubită

De Raluca Cristea, pe

Sunteţi de puţin timp împreună şi este normal să aveţi aşteptări unul de la celălalt, dar ce faci când el te compară cu fosta?
Fiecare dintre noi avem greşeli pe care nu vrem să le repetăm dar şi obiceiuri la care nu renunţăm, oricâte relaţii am începe. Dar dacă devine o rutină să te compare, conştient sau nu, cu fosta lui iubită, atunci aveţi o problemă serioasă!

Cum stă treaba cu fosta?

Este normal ca de la tine să vrea ceva mai bun decât a găsit la cealaltă şi, aproape inevitabil, va face comparaţii între tine şi ea. Dacă ţine comparaţiile pentru el, este ok, dar poate şi să facă comparaţii vorbind cu tine sau cu prietenii.

Cel mai greu ,,depistezi” o comparaţie cu fosta atunci când nu îţi spune nimic, dar îţi arată, conştient sau nu.

Gesturi care îl dau de gol

Există o mulţime de gesturi care îl dau de gol, dar 2 scenarii mi s-au ivit instant în minte:

Este morocănos când te întorci de la o ieşire cu prietenele deşi nu e târziu. Dacă nu-ţi dă un motiv clar, există 3 variante: este gelos pentru atenţia pe care le-o acorzi, fosta lui nu organiza ieşiri cu prietenele în oraş sau ieşea şi uita să se mai întoarcă.

Ştie că bei cafea, dar dimineaţa pregăteşte doar o cană. Cumva nu s-a dezlipit încă de vechile obiceiuri care ţineau cont de ea?

Indiferent cum aţi începe şi aţi încheia o hârjoneală sau o partidă de sex, stă şi doarme pe aceeaşi parte a patului. Dacă îl întrebi de ce, îţi reproşează că se aşteaptă să îi înţelegi obiceiurile. De fapt, se aşteaptă să fii la fel ca cealaltă, care se obişnuise cu el.

Replici care îl dau de gol

Petreceţi foarte mult timp împreună, însa după ce te întorci de la o întâlnire în oraş, îţi reproşează că nu stai acasă şi că vrea să petreceţi mai mult timp împreună. Ar avea dreptate dacă ai ieşi în fiecare seară, dar după mai multe zile mereu împreună reproşul lui nu are sens. Poate că fosta nu obişnuia să iasă în oraş fără el?

,, Dacă m-ai iubi, ai avea grijă mereu de mine”. De ce face legătura evidentă între iubire şi grija constantă pentru un om în toată firea? Dacă l-ai bombarda cu întrebări, apeluri şi sms-uri, atunci s-ar simţi sufocat. Ei bine, nu! De fapt fosta era genul de iubită mămoasă şi curioasă, iar el s-a obişnuit aşa şi şi-a pierdut personalitatea.

Trezireaaaaaaa!

Ai două posibilităţi: fie te bucuri de el aşa cum este, convinsă fiind că în scurt timp o să se schimbe, fie spargi gheaţa şi îi spui cam aşa: ,, Vrei sau nu, mă compari cu fosta. Dacă mă vrei în continuare lângă tine, nu mă asocia cu ea, pentru că ştii că merit mai mult de atât”.

Dacă nu se schimbă, anunţă-l că tocmai a adăugat o ,,fostă” pe listă!

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter