Cum să faci faţă despărţirii când eşti gravidă

De Diana Zagrean, pe

Despărţirea de partener este destul de grea şi fără să mai fii însărcinată, dar acest lucru se poate întâmpla oricui. Indiferent de motivele despărţirii voastre, trebuie să înţelegi că nu este sfârşitul lumii şi că poate acest eveniment este cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat până acum. Vezi cum să faci faţă despărţirii când eşti gravidă.
 

Vă despărţiţi în ciuda sau din cauza sarcinii?

Este greu de stabilit cine cu ce greşeşte într-o perioadă dominată de stres psihic, financiar şi hormonal.
Trebuie să încerci să-ţi dai seama ce nu merge la relaţia voastră: sunt de vină schimbările hormonale prin care treci tu, este de vină lipsa banilor şi cheltuielile cu analizele şi pregătirile pentru venirea copilului, sau poate că nu îl atrag femeile gravide şi te-a înşelat?
Stabilirea cauzei despărţirii este importantă, pentru că, deşi nu îţi uşurează perioada grea, măcar te ajută să treci peste trauma psihică mai uşor. O problemă la care ai găsit o explicaţie este mai uşor de depăşit decât o problemă pe care nu o înţelegi.

Rămâneţi împreună „de dragul copilului”?

Multe femei care au trecut printr-o despărţire pe timpul sarcinii şi au decis să se împace cu bărbaţii care le-au înşelat, bătut, sau cu care nu se potriveau deloc au ajuns la concluzia că nu o idee bună.
Multe dintre ele povestesc de groaza de a fi singure şi însărcinate, pe partea cea mai grea a sarcinii, în ultimele luni, de ruşinea de a fi puse într-o situaţie de maximă vulnerabilitate.
Dar nu trebuie să uiţi că trebuie să alegi cea mai bună situaţie pentru tine şi copilul tău şi dacă asta înseamnă să o iei de la capăt ca mamă singură, nu trebuie să te temi.
Este mai rău pentru orice copil să crească într-un mediu tensionat, de doi părinţi care se ceartă şi nu se iubesc, decât să aibă doar o mamă, care îl iubeşte şi face totul pentru el.

Numele copilului

În cazul cuplurilor care nu sunt căsătorite dar aşteptau un copil, situaţia este şi mai complicată, deoarece mama va trebui să aleagă numele de familie al micuţului.
Va trebui să te gândeşti foarte bine dacă vrei ca pe copilul tău să-l cheme ca pe bărbatul care te-a părăsit la greu şi asta depinde mult şi de relaţia care va rămâne între voi doi după separare.
Veţi putea ajunge la o înţelegere, astfel încât copilul să aibă doi părinţi separaţi, va fi copilul fericit ştiind că are alt nume decât restul familiei?

Final fericit în trei

Nu toate despărţirile din timpul sarcinii se termină prost. Nu uita niciodată că există şi tătici sexy şi singuri care îşi caută o mămică hot şi iubitoare pentru copiii lor.
Multe femei care au trecut printr-o astfel de experienţă şi-au întâlnit sufletul pereche când se aşteptau mai puţin.
Sursa foto gravidă insomnie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter