Cum să eviți cele mai frecvente greșeli care distrug o relație

De Consuela Stratulat, pe

Relațiile au nevoie de timp și energie pentru a funcționa, iar destrămarea lor se produce din cauza ambilor parteneri. Află cum să eviți cele mai întâlnite greșeli care duc la ruperea unui cuplu.
Nu îți critica partenerul. Este important să faci diferența între a spune ce te nemulțumește și a-l critica pe celălalt, cerându-i să se schimbe. Bărbații nu te mai ascultă din momentul în care le explici cum să fie. Spune-i, în schimb, că îi apreciezi calitățile, dar ți-ai dori să țină cont și de nevoile tale.
Nu evita confruntarea. Când au probleme în cuplu, partenerii preferă să amâne cât mai mult discuția și izbucnesc în cele mai nepotrivite momente. Dă cărțile pe față și spune-i ce te deranjează. Încurajează-l și pe el să recunoască ce nu îi place în relația voastră și găsiți o rezolvare.
Nu lăsa distanța să intervină între voi. Uneori ești prinsă de problemele de la muncă sau de despărțirea prin care trece cea mai bună prietenă și uiți să îi dai atenție iubitului tău. Același lucru i se poate întâmpla și lui. În loc să adâncești distanța cu reproșuri, mai bine pune la cale o ieșire în oraș sau o cină romantică. Vă veți reconecta, iar tensiunile vor dispărea.
Nu ține scorul. Competiția este bună, însă dacă ajungeți să vă certați în legătură cu cine are dreptate, situația devine periculoasă. În astfel de momente ai tendința să dramatizezi și să spui lucruri pe care nu le crezi în realitate. În loc să îl convingi că ai dreptate, mai bine cooperați și roagă-l să îți explice mai bine punctul lui de vedere. Dacă va rămâne fără argumente, se va convinge singur că e ca tine. În caz contrar, recunoaște-ți vina.
Nu îl insulta! Oricât de tare te-ar enerva, comparația cu toate animalele din lume nu va rezolva problema. Și apoi, ce spune despre tine faptul că ai ales să ieși cu un om care seamănă cu o necuvântătoare? Ieși din cameră, găsește ceva relaxant de făcut și întoarce-te la discuție când sunteți amândoi calmi.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter