Compatibilitate în cuplu: Află dacă vă potriviţi din limbajul trupului!

De Libertatea pentru femei, pe

Un vechi proverb chinezesc spune că trupul nu minte niciodată, dar nici nu tace. Fără cuvinte şi, de cele mai multe ori, inconştient, limbajul corpului „vorbeşte” despre tine şi relaţia ta cu partenerul de viaţă
Comunicarea verbală este însoţită mereu de mişcări sau priviri care întăresc semnificaţia cuvintelor. Se pare că numai 30% din ceea ce vrei să transmiţi se realizează prin cuvinte. Restul de 93% se împarte astfel: 15% – modu-laţiile vocale, 55% – limbajul trupului.

SEMNE BUNE, SEMNE RELE
Limbajul trupului indică cine are puterea într-o relaţie.
1 Dacă obişnuieşti să îţi aşezi braţul peste umărul partenerului, atunci tu eşti cea care domină.
2 Dacă el te ţine de mijloc când vă plimbaţi, înseamnă că între voi doi există o puternică atracţie fizică.
3 Dacă tu îţi iei partenerul de braţ, iar el nu îşi încordează mâna, pentru sprijin, atunci el nu este interesat de dorinţele şi nevoile tale.
4 Dacă partenerul tău îşi atinge fie bărbia, fie braţul, în timp ce îţi face o mărturisire, ar trebui să te întrebi de două ori dacă spune adevărul.
Limbajul corpului nu “are sex”: toate gesturile pe care le fac bărbaţii le fac şi femeile, deopotrivă. Felul în care ţii mâna, piciorul sau capul ascunde nevoi, gânduri sau frustrări. Dezvăluie-i partenerului tău “secretele” tale, pentru a avea o comunicare de cuplu perfectă!

CONTACTUL VIZUAL

Privirea este cea mai expresivă modalitate de comunicare. Dacă partenerul tău nu se uită în ochii tăi când îţi vorbeşte, nu poate fi decât un semn rău. Dacă evită contactul vizual înseamnă, de cele mai multe ori, că îţi ascunde ceva sau că nu îl trage inima să discute un anumit subiect sau să facă un anumit lucru.

BĂRBIA

Ea este un alt “indiciu facial”. Dacă este ridicată când partenerul te priveşte, sugerează faptul că el îşi re-
primă anumite sentimente pe care nu le poate exprima în cuvinte. Dacă îşi tine bărbia plecată, tu vei înţelege că este atent la tot ce ai de spus.

CULORILE

Se zice că haina îl face pe om. Da, dar hainele îţi şi spun dacă te potriveşti cu el. Dacă stilul tău vestimentar este în puternic contrast cu al lui, nu sunteţi compatibili. Roşul este culoarea persoanelor extrovertite, albul e purtat de cei care vor să iasă în evidenţă, iar negrul – de cei discreţi.
ATINGEREA
Supune-ţi partenerul la un test: atinge-l uşor cu degetele pe braţ şi aşteaptă reacţia lui. Dacă îţi va răspunde într-un mod similar, înseamnă că reuşiţi să comunicaţi la acelaşi nivel, fie el şi nonverbal. Acesta poate fi un test bun şi pentru a vedea cine pe cine iubeşte mai mult. Lipsa unui răspuns este un semn că relaţia nu este una ideală, ci, din contră, una lipsită de echilibru.

ZÂMBETUL

Oamenii zâmbesc în sute de feluri, dar cele mai cunoscute sunt zâmbetul cald şi cel forţat. Dacă ai discuţii în contradictoriu cu partenerul tău, nu cădeţi amândoi în capcana zâmbetelor forţate! Majoritatea cuplurilor care se ceartă le zâmbesc forţat celor din jur, iar când se întorc unul spre celălalt, “primăvara” dispare.

ÎN DORMITOR

Deşi nu e ceva ce ar trebui studiat, felul în care două persoane fac dragoste este un indicator potrivit pentru relaţia lor. Ochii închişi înseamnă evitarea contactului vizual, în încercarea de a simţi individual plăcerea. Sărutul, în timpul actului sexual, dezvăluie nevoia de tandreţe, nu de… sex.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter