Alexandru Ciucu îţi face un cadou deosebit: o linie de haine pentru femei!

De Diana Sorescu, pe

Alexandru Ciucu, creatorul Casei Regale, pregăteşte o surpriză. Pe lângă modelele rafinate pe care le propune bărbaţilor, acum Alexandru Ciucu s-a gândit şi la reprezentantelor sexului frumos. Pentru doamnele şi domnişoarele care-i apreciază viziunea în materie de fashion, designerul a realizat colecţia „Lady vs Gentleman 2013 by Alexandru Ciucu”.

Linie vestimentară Alexandru Ciucu pentru femei

Vorbim despre o linie mixtă, dedicată în egală măsură şi bărbaţilor, dar şi femeilor. Deja apreciatele modele bărbăteşti, costume business, de ceremonie şi leisure, se îmbină perfect cu ţinute office, elegante, create special pentru femei. Pentru a afla mai multe detalii despre această colecţie, am stat de vorbă cu Alexandru Ciucu.

Era momentul să apară şi o linie vestimentară feminină semnată Alexandru Ciucu! Cine ţi-a fost inspiraţie în acest proiect?

Am petrecut mult timp în ultimul an într-unul dintre cele mai cochete locuri din lume, Monaco şi de fapt întreaga Coastă de Azur. Inspiraţia acestei colecţii, şi mă refer aici atât la Lady cât şi la Gentleman, a venit în urma experienţelor vestimentare şi a stilului pe care le poţi vedea, trăi şi respira fie şi dacă doar te plimbi pe străzile micuţului Principat. Plecând de la acest „ambient” franţuzesc, nu a mai fost nevoie decât de o sinapsă ca să fac legatura cu Coco Chanel, al cărei charm şi eleganţa m-au ghidat pe tot parcursul creaţiei.

Alexandru Ciucu îţi face un cadou deosebit: o linie de haine pentru femei!

Întotdeauna m-a fascinat la ea, modul revoluţionar în care a recreat moda feminină, intrată până la apariţia ei într-un con de umbră. Ea nu a creat doar haine, a creat un stil vestimentar şi un stil de viaţă pe care l-a reinventat, adaptându-l mereu la perioadele importante ale istoriei moderne.

Ce piese vestimentare regăsim în colecţie?

Vom găsi costume atât bărbăteşti cât şi de damă, dar create în stil masculin, la un rând sau la două rânduri, costume business, de ceremonie sau de vară şi aici am punctat câteva culori mai tari. Regăsim smokingul şi fracul restilizate la feminin, cravată din material de costum, subtile detalii decorative de influenţă masculină cum ar fi nişte papioane de foarte mici dimensiuni făcute manual şi puse pe reverul sacoului, pantofi bărbăteşti asortaţi sau în contrast, dar şi de damă, aceştia din urmă fiind creaţia lui Mihai Albu care i-a înnobilat cu accesorii tipic masculine. Kristina Dragomir a creat pălăriile ţinutelor feminine, pentru că nu cred că un costum de damă poate fi desăvârşit fără acest accesoriu.

Alexandru Ciucu îţi face un cadou deosebit: o linie de haine pentru femei!

Spune-mi, te rog, 5 itemuri basic ce ar trebui să se regăsească în garderoba oricărei femei.

Cămaşa albă, pantofii roşii, the little black dress, un trench clasic, eşarfă vedetă.

Care sunt culorile predominante în colecţie?

Gri perlat, albastru, bleumarin pentru Business, negru, bleumarin şi bordeaux pentru ceremonie şi culori tari rosu, lila, bleu sau verde pentru costumele de in din perioada estivă.

Alexandru Ciucu îţi face un cadou deosebit: o linie de haine pentru femei!

Cărei tipologii de femeie se adresează colecţia Alexandru Ciucu!

Pentru mine această colecţie de damă reprezintă o viziune a femeii moderne, a femeii de succes care îşi petrece mare parte din timp la birou. Este modul meu de a aprecia, complimenta şi sprijini o femeie de carieră, care ştie că prestanţa, într-o lume a bărbaţilor – cum este cea de business – este de cele mai multe ori decisivă.

Unde se vor găsi noile tale creaţii destinate femeilor?

Toate propunerile acestei colecţii, sunt unicat, urmând ca fiecarui client sau clientă să îi refacem modelul pe care l-a ales, pe propriile măsuri la atelier.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter