Cum alegi mereu accesoriile corecte la ocazii speciale în 4 pași simpli

De Unica.ro, pe

Fie că vorbim despre sărbători, o cină în oraș cu colegii de muncă, o vizită la părinți, zile de naștere sau momente dragi alături de prieteni, ocaziile speciale necesită atât o ținută specială, cât și accesorii inspirate. În cele mai multe situații, să-ți alegi bijuteriile și accesoriile potrivite înseamnă un mix între obiectele pe care le iubești cu adevărat și modul în care le potrivești cu hainele de care ai nevoie pentru o ocazie specială. Va trebui să înveți cum alegi un ceas de damă, raportându-te la hainele pe care le porți, bugetul de care dispui și stilul tău general. E important să știi cum să creezi un impact pozitiv în jurul tău, fără să exagerezi cu bijuteriile și accesoriile folosite.

Cum alegi mereu accesoriile corecte la ocazii speciale în 4 pași simpli:

  1. Cunoaște-ți stilul

Modul în care te prezinți în fiecare zi vorbește foarte mult despre felul în care vrei să fii percepută și confortul pe care ți-l dorești de la ținutele tale. Atunci când ești în fața unei ocazii speciale este foarte important ca stilul tău să fie lăsat să vorbească în continuare, chiar dacă schimbi ținutele casual sau office cu unele elegante. Alege un ceas de damă care să te reprezinte, o bijuterie în care să te regăsești, fie că vorbim despre un inel special, un colier spectaculos sau de o pereche de cercei strălucitori. Urmărește de fiecare dată ca starea ta de confort să rămână neatinsă.

  1. Ia în calcul faptul că nu toate ocaziile speciale sunt la fel

O ocazie specială ar trebui să dicteze și ce bijuterii sau accesorii vei folosi. Spre exemplu, ai grijă ca la o petrecere elegantă să eviți accesoriile foarte colorate. În același timp,  evenimentele de familie, chiar dacă vorbim despre o simplă cină sau o zi de naștere, nu reprezintă un context potrivit pentru a purta cele mai extravagante bijuterii și accesorii. Glumind puțin, singurul moment când poți să exagerezi fără teamă este la petrecerea de Halloween.

  1. O singură piesă centrală

Atunci când vine vorba despre accesorizarea pentru un eveniment important, este foarte ușor să cazi în capcana de a folosi prea multe bijuterii în același timp. În realitate, vei avea nevoie de o singură piesă centrală care să atragă toată atenția. Dacă folosești un colier special, atunci mergi pe mâna unor cercei mai delicați, care să nu te încarce. De asemenea, evită să porți un inel spectaculos și un ceas impresionant în același timp. Ținuta ta trebuie să aibă o singură piesă majoră care să iasă în evidență, pentru că nu vrei să semeni cu un brad de Crăciun.

  1. Păstrează tonul

Poți folosi culori calde sau culori reci, poți merge într-o varietate de tonuri apropiate, dar evită să amesteci culorile. Contrastul poate fi ușor de obținut, dar nu va arăta bine de fiecare dată. Alege o culoare și orientează-te ca toate hainele, accesoriile și bijuteriile să fie din aceeași gamă.

Așa cum spuneam și la început, ocaziile speciale necesită pregătiri pe măsură. Ultimul lucru de care vei avea nevoie însă este ca tu să fii atracția serii, dar în sens negativ. Folosește totul cu măsură, de la machiaj, la accesorizare, și bucură-te de o seară extraordinară în confortul tău.

(P) Articol realizat in colaborare cu WatchShop.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: VK Studio

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter