(P) Bijuteriile placate cu aur, ideale pentru tinutele de zi cu zi

Ultimul update Luni, 21 decembrie 2020, 16:24

Fiecare femeie trebuie aibă în garderoba câteva bijuterii statement aurite care îi complimenteze ținutele pe care le poartă în viață de zi cu zi. Denotând o elegantă desăvârșită, aceste elemente prețioase sunt o opțiune favorabilă din punct de vedere financiar dacă îți plac bijuteriile din aur, însă bugetul tău nu este suficient de generos pentru a achiziționa piese din aur pur. Bijuteriile aurite oferă aspectul și stilul dorit, fără prețul ridicat pe care îl au cele realizate din aur și sunt ideale pentru zilele obișnuite, când nu vrei porți bijuterii foarte valoroase, dar îți dorești totuși strălucești.

Placarea cu aur are diferite niveluri de calitate, în mare măsură în funcție de grosimea și puritatea stratului de aur, de metalul de bază utilizat în piesă și de calitatea meșteșugului. Odată placat, este aproape imposibil să descoperi aurul real din bijuteriile placate cu aur, doar privindu-l.

toate celelalte lucruri, bijuteriile placate cu aur au și ele dezavantajele lor. Pierderea strălucirii, decolorarea și nevoia de o nouă placare din când în când sunt problemele frecvente pe care le vei întâlni la aceste tipuri de bijuterii.

Ce reprezintă placarea cu aur?

Placarea cu aur este un proces prin care se lipește un strat subțire de aur pe un metal de bază. Placarea este destul de comună în lumea bijuteriilor, aurul și rodiul fiind două tipuri de metale intens folosite în acest proces care a fost inventat în anul 1805 de către Luigi Brugnatelli, un chimist de origine italiană.

Cum se realizează procesul de placare cu aur?

Placarea bijuteriilor cu aur este un proces ușor, dar necesită mai mulți pași. Bijuteria trebuie mai întâi curățată temeinic și îndepărtată de toți poluanții. Acest lucru este foarte important, deoarece murdăria și uleiul de pe metalul de bază vor împiedică stratul de aur să se lipească corect. Curățarea cu aburi și cu ultrasunete sunt câteva metode de curățare a metalului de baza pentru a produce cele mai bune rezultate.

Apoi, un strat subțire de nichel de înaltă calitate este aplicat pe metalul de bază. Acesta are rolul de a proteja stratul de aur de orice impact al metalului de baza. Stratul de nichel protejează, de asemenea, lichidul de aur de recipientele utilizate pentru procesul de placare.

Pentru stratul final, bijuteriile din aur sunt scufundate în containere cu aur unde, cu ajutorul unei sarcini electrice pozitive, aurul se va lipi de metalul de bază. Odată ce placarea cu aur a ajuns la grosimea dorită, piesele sunt atârnate să se usuce.

Ce metale pot fi placate cu aur?

Placarea cu aur se poate face pe majoritatea metalelor, cum ar fi nichelul, alamă, oțelul inoxidabil, argintul și cuprul. Metalele industriale moderne precum tungstenul și titanul sunt, de asemenea, frecvent placate cu aur. Dintre acestea, argintul și cuprul sunt cele mai utilizate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter