(P) 4 accesorii care pot face orice ținută banală să pară decupată dintr-o revistă de modă

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 iulie 2021, 23:28

Trendurile se îndreaptă tot mai mult către o zonă a minimalismului confortabil. Rochiile devin fără formă. Cămășile sunt supradimensionate. Fustele sunt ample, lejere și îți oferă libertate de mișcare. Pantalonii sunt cu talie înaltă și croială largă. Bluzele, tricourile și topurile nu mai pun atât de mult în evidență formele. Culorile, atunci când există, sunt pale, pământii sau neutre. Aspectul aparent neglijent e tot mai apreciat, iar confortul sporit și versatilitatea acestui tip de haine îți oferă posibilitatea să le personalizezi cu ajutorul accesoriilor. Iată câteva accesorii deosebite, care pot transforma o ținută simplă, poate chiar banală, într-una desprinsă din story-urile de Instagram ale celor mai apreciați influenceri:

  1. Ochelarii 

O rochie simplă, cambrată, în nuanțe de bej, va ieși grozav în evidență dacă o asortezi cu o pereche de rame ochelari de vedere cat eye într-o nuanță puternică de roșu. Dacă nu porți ochelari de vedere sau de protecție, o poți completa cu o pereche de lentile fără dioptrii, cu diferite proprietăți; de exemplu, poți opta pentru lentile antireflex, care să îți protejeze ochii de lumina albastră a dispozitivelor mobile și a ecranelor, atât de nocivă pentru ochi. Sau poți opta pentru o pereche de ochelari de soare cu formă potrivită trăsăturilor tale. Inspiră-te din trendurile sugerate de marii designeri, urmărește ce rame ochelari Dolce Gabbana au mai apărut și devorează site-urile și revistele de modă și de lifestyle, pentru a te inspira.

    2. Poșeta, borseta sau rucsacul

Un astfel de accesoriu de calitate, eventual de la un brand premium, poate transforma complet o ținută monotonă, îi poate conferi un aer jucăuș sau foarte elegant, o poate pune în valoare. Asortează o poșetă tote, într-o nuanță neon,  unui costum office, gri și îl vei scoate din anonimat. Poartă o borsetă fistichie împreună cu o rochie vaporoasă de vară. Sau asociază, în mod neașteptat, un rucsac cu fermoare și accesorii aurii cu o ținută ton sur ton, în nuanțe de verde smarald. Combinațiile pe care le poți face sunt infinite, cu condiția să ții cont de o singură regulă: calitatea materialelor, a finisajelor și a cusăturilor.

    3. Colierul statement

Imaginează-ți o ținută feminină, all black, din mătase naturală. Acum imaginează-ți aceeași ținută all black, alături de un colier argintiu, supradimensionat, decorat cu pietre colorate semiprețioase, precum turcoazul, cuarțul roz sau ametistul. Vei obține un rezultat în totalitate diferit, nu-i așa? Colierul statement poate fi purtat alături de bluze fine uni, poate fi asortat rochiilor simple, dar poate să pună în valoare și un outfit format dintr-o pereche de jeans și un tricou alb, cu la fel de mult succes. Nu trebuie să fie confecționat din metale prețioase, însă, ar fi indicat să alegi variante inoxidabile, care se păstrează bine în timp.

    4. Eșarfa

Eșarfa este un accesoriu foarte versatil și, din păcate, subapreciat. Cele mai multe dintre noi o purtăm doar în sezonul rece, pentru a ne acoperi gâtul și a ne feri de frig și vânt. Eșarfa poate, însă, fi purtată și în locul curelei, la o rochie vaporoasă, midi sau la o fustă plisată. Aceeași eșarfă poate fi utilizată ca accesoriu decorativ pentru o poșetă de mână. Totodată, poate fi purtată și pe cap, fie sub formă de bentiță, fie înfășurată, asemenea unui turban, dacă dimensiunile sale permit acest lucru. Investește în câteva eșarfe deosebite, cu imprimeuri vesele, florale sau abstracte și transformă-ți ținutele de fiecare dată când le porți.

Nu este imposibil să transformi o ținută monotonă. Folosește-te de accesorii inspirate și bucură-te mereu de un aer proaspăt, tineresc, relaxat și totodată distins!

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter