Cele mai frumoase bijuterii de designer Made in Romania

De Irina Hartia, pe Ultimul update Duminică, 14 mai 2017, 11:08
Accesoriile, îndeosebi bijuteriile, pot schimba radical o ținută – pot avea acel factor wow, pot transforma un look simplu într-unul extrem de cool. Dacă ești de acord cu noi, te sfătuim să îți îndrepți atenția spre designerii de bijuterii  români, care îți prezintă cele mai apreciate colecții. Poate te inspiri de aici și deja alegi cadoul de sărbători pentru cea mai bună prietenă, ce zici? 

OVAL – OTILIA MIHALCEA

oval otilia mihalcea

 

Seria „Sine“. Așa se numește cea mai recentă linie de creație a brandului de bijuterie contemporană „Oval“. Seria este geometrică și formată în cea mai mare parte din cercei care se cumpără separat și se cuplează în orice fel. Repetitivitatea, rigurozitatea și infinitul apar, de data asta, ca o platbandă deschisă care se desfășoară, dar nu se mai unește în forma obsesivă care dă și numele brandului. Bijuteriile sunt mate, din argint și fac o oarecare trimitere către designul industrial. „Le numesc serii, și nu colecții, pentru că vreau să le scot în afara timpului și a limitărilor, infinitul și atemporalitatea fiind elemente de concept «Oval», spune designerul de bijuterii, Otilia Mihalcea.

SNOB – IZA VIȘOIANU și FLORIAN TOMA

SNOB IZA VIȘOIANU și FLORIAN TOMA

 

Când cuplul de designeri bucureșteni Florian și Iza s-au întâlnit, și-au dat seama că își fac treaba cu aceeași atitudine, așa că au ales să o facă împreună și să o numească Snob. „Nu suntem snobi. Ceea ce facem nu e pentru snobi, dar se poate spune că avem o abordare Snob atunci când creăm. Când vine vorba de design, detalii sau calitate, credem că doar fiind foarte pretențios poți avea cele mai bune rezultate. Am ales să fim independenți de trenduri, mode și standarde atunci când creăm și să ne lăsăm inspirați de nevoile, gustul și intuiția noastră.“

OBSIDIAN – IOANA PASCAL

OBSIDIAN IOANA PASCAL

Obsidian este un business de familie născut în 2004 din dorința de crea un brand care să prezinte bijuteria ca pe un lux accesibil. „Mereu m-am simțit atrasă de o estetică minimalistă, în care bijuteriile sunt accentul sofisticat care dă clasă și poveste și ancorează o ținută. |mi place să cred că bijuteriile Obsidian fac exact asta și ceva în plus – călătoresc cu tine, îți dau voie să te atașezi de ele și devin un soi de semnătură personală.“

ALEXANDRA NACU

alexandra-nacu

Brandul construit de Alexandra Nacu spune o poveste despre armonie, lucruri simple, despre matematică și poezie; promovează simplitatea, geometria și austeritatea, în tăieturi curate și linii clare, încă din 2011. „Bijuteria, pentru mine, este unul din mijloacele cele mai potrivite pentru a-mi exprima vizual interioritatea. De fapt, aceste forme pot fi privite și ca un substitut al hârtiei sau pânzei, scena pe care se desfășoară povestea mea, exprimând o realitate foarte personală. Sunt de fapt lucrări de artă itinerante“, spune Alexandra.

ANDRESCO JEWELRY – BEATRICE ANDREESCU

ANDRESCO JEWELRY BEATRICE ANDREESCU

 

Pentru Andresco Jewelry, o bijuterie reprezintă o expresie, o manifestare artistică. Simboluri inteligente întâlnesc estetica minimalistă și creează o poveste ce merită spusă. O poveste ce te conectează cu un timp, o persoană sau un sentiment trăit. Prin statement chokers, pandantive, cercei studs și inele minimaliste, se poate face cu ușurință trecerea de la un outfit de zi la unul de seară, care îți inspiră un sentiment de intimitate firească.

Citește și – Shopping: piesele cu imprimeu tartan pe care trebuie să le ai în garderoba de iarnă

Citește și – Se poartă gențile mini

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter