Asemănări și diferențe: cum să distingi ușor accesoriile pentru femei de cele pentru bărbați

De Unica.ro, pe

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu această dilemă: este acest accesoriu pentru femei sau pentru bărbați? De obicei, magazinele care oferă obiecte vestimentare pentru ambele genuri sunt organizate într-un mod clar. De exemplu, magazinul poate avea secțiunea pentru femei în dreapta și cea pentru bărbați în stânga sau pot fi separate pe etaje diferite.

Însă multe dintre aceste magazine oferă o selecție de accesorii comună. Cerceii, colierele, eșarfele și gențile sunt ușor de distins, însă anumite accesorii te pot lăsa nelămurită. Chiar dacă nu este important cărui sex era destinat un accesoriu, uneori această informație poate face diferența. Dacă oferi un cadou, este bine ca accesoriul ales să fie destinat genului persoanei care îl va primi. De asemenea, dacă îți dorești un ceas sau o pereche de ochelari de soare care să îți avantajeze trăsăturile, trebuie să optezi pentru accesoriul corect.

Ochelarii de soare

Unul dintre cele mai utile accesorii, ochelarii de soare trebuie aleși în primul rând pentru rolul lor protector. Însă alegerea unei perechi de ochelari de soare a devenit mult mai distractivă, dar și mai dificilă, datorită numărului vast de modele disponibile. Alegerea unei perechi potrivite poate fi mult mai ușoară în magazinele online, dacă au funcțiile potrivite. De exemplu, în magazinul online de ochelari Edel Optics, poți aplica un filtru pentru a-ți fi afișate doar perechile de ochelari pentru femei.

Dacă te afli însă într-un magazin fizic, poți conta pe câteva detalii. Ochelarii de femei sunt disponibili în mai multe culori, în special în nuanțe vibrante sau diferite, și în stiluri mult mai originale, au rama mai largă și din plastic. Pe de altă parte, ochelarii pentru bărbați au rama mai subțire, de cele mai multe ori din metal și sunt disponibili în stiluri și culori clasice, potrivit Difference Between.

Ceasurile de mână

Atunci când îți alegi un ceas, există mai multe specificații care îți vor sugera cărui sex îi este destinat. În primul rând, lungimea brățării este diferită pentru femei și bărbați. Bărbații au încheieturile mai groase, iar brățările pentru aceștia vor avea întotdeauna o lungime mai mare decât cele ale femeilor.

Un alt detaliu relevant al brățării este grosimea acesteia. De obicei, ceasurile pentru femei au brățări mai subțiri decât cele pentru bărbați. De asemenea, gama de culori disponibile pentru femei va fi întotdeauna mai largă. De cele mai multe ori, ceasurile pentru bărbați prezintă o varietate mai mică de culori, limitându-se de obicei la gri, maro, negru, albastru sau verde.

Precum în cazul dimensiunii brățării, dacă şi cadranul are o dimensiune mai mică înseamnă că este destinat femeilor. Există însă excepții de la această regulă. Unele ceasuri pentru femei pot avea un cadran foarte mare, dar acestea întotdeauna vor  avea un element feminin: culori caracteristice, pietre semiprețioase, curea din materiale diferite.

Portofelele

În general, portofelele pentru bărbați sunt destul de diferite față de cele de femei. Cele pentru bărbați sunt de tip pliabil, în modele clasice și în culori clasice, cum ar fi maro, negru sau albastru închis. Cele pentru femei sunt de tip plic și sunt disponibile în mult mai multe modele și culori.

Nu toate portofelele de femei sunt însă lunguiețe și colorate. Anumite modele de portofele pentru femei sunt foarte similare cu cele descrise mai sus pentru bărbați. În acest caz, portofele din piele pliabile pentru femei vor avea întotdeauna un aspect mai delicat și vor fi mai subțiri decât cele pentru bărbați. De asemenea, majoritatea  modelelor au o închiderea adițională prin magnet.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter