5 accesorii versatile pe care orice femeie stilată le adoră

De Unica.ro, pe

Trendurile se schimbă de la un sezon la altul, însă stilul nu se demodează niciodată. Pe lângă piesele vestimentare și accesoriile la modă, garderoba ta trebuie să cuprindă și lucruri clasice, de calitate, care să îți ofere acel look sofisticat și stilat pe care îl admiri la femeile din jurul tău.

Când vine vorba despre accesorii, știi deja că acestea pot transforma radical orice ținută și îți impun personalitatea asupra outfitului. De asemenea, ele transmit un mesaj puternic despre tine, așa că este indicat să investești și în accesorii de calitate, pe care să le păstrezi mult timp. Atunci când îți alegi accesoriile, este important ca acestea să fie suficient de versatile încât să le poți purta cu cât mai multe ținute. Iată care sunt cele mai bune accesorii în care merită să investești, dacă vrei să îți creezi un look stilat:

Ceasul, simbolul femeii puternice

Un accesoriu creat inițial pentru bărbați, ceasul a devenit un accesoriu de tip „statement” mai ales pentru femeile puternice, care își doresc să își construiască o carieră și să descopere succesul în viață. Ceasul spune despre tine că ești o femeie punctuală, atentă la detalii și serioasă, niște calități extrem de importante la locul de muncă. Pe de altă parte, firmele producătoare de ceasuri au început să îmbine utilitatea cu estetica, pentru a împăca exigențele oricărei femei. Așa se face că au apărut și astfel de modele deosebite de ceasuri, care seamănă mai degrabă cu niște brățări sofisticate. După cum observi în imagini, astfel de modele sunt ușor de asortat oricărei ținute, iar dacă mai pui la socoteală și faptul că au reduceri substanțiale de prețuri, îți vei da seama că o astfel de investiție este o afacere bună.

Ochelarii de soare, un detaliu care creează mister

Există studii care au descoperit că oamenii sunt mai atrași de persoanele care poartă ochelari de soare. Se creează un mister și o curiozitate legate de faptul că nu poți întâlni privirea unei persoane care poartă ochelari de soare. De asemenea, acest accesoriu echilibrează proporțiile chipului, dă senzația de simetrie și un aspect plăcut al feței. Cu siguranță ai deja câteva perechi de ochelari de soare, pe care le porți în funcție de ocazie sau de anotimp. Poate cel mai important aspect al acestui accesoriu, pe lângă design, este protecția pe care ți-o oferă împotriva razelor UV. Niște ochelari cu rame polarizate vor fi mai eficienți împotriva razelor puternice de soare și îți vor proteja cu succes ochii.

Eșarfa, accesoriul specific eleganței

O eșarfă prinsă la gât poate oferi culoare și vitalitate oricărei ținute, dar și un plus de eleganță. Pe vremuri, eșarfa era purtată de femeile care voiau să își ascundă vârsta și ridurile de la nivelul gâtului, însă acum eșarfele au devenit un simbol șic al eleganței și atenției la detalii, motiv pentru care ele nu ar trebui să îți lipsească din garderobă. Există numeroase moduri în care poți purta o eșarfă: prinsă la gât, pe cap, pe încheietură sau prinsă de o baretă a genții. Noi îți recomandăm eșarfele din mătase, cu imprimeuri colorate sau cu forme geometrice, ușor de integrat în special în ținutele uni.

Pălăria, accesoriul femeilor cool

Pe lângă faptul că sunt niște accesorii practice, pălăriile au puterea de a adăuga un plus de stil unei ținute. Indiferent că preferi pălăriile de tip fedora, cele clasice sau cele cu boruri largi, care îți dau acel aer italian, acest accesoriu este indispensabil, mai ales pe timpul verii. Primăvara și toamna sunt mai practice pălăriile casual, care pot fi asortate cu ușurință unui outfit cu jeanși, un pulover larg și o pereche de botine din piele lăcuită.

Rujul, accesoriul care nu lipsește niciunei femei

Orice femeie are în geantă cel puțin un ruj. Orice ținută poate fi scoasă din anonimat cu un ruj într-o nuanță intensă de roșu. Iar femeile mai nonconformiste pot alege inclusiv nuanțe de violet, negru, albastru sau burgundy, atunci când vor să se simtă încrezătoare și sigure pe ele. Acum există numeroase tipuri de rujuri, pe care să le porți în funcție de dispoziția ta sau de ocazie. Există rujurile sidefii, cele strălucitoare, mate sau cu aspect de gloss, iar secretul este să testezi cât mai multe branduri, astfel încât să îți găsești culorile care ți se potrivesc cel mai bine. Sfatul nostru este să alegi rujuri care au și un efect hidratant și care să nu ți se usuce pe buze.

Care este accesoriul tău preferat? Care dintre cele de mai sus ți se pare cel mai important?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: djile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter