Tunsori chic după 30 de ani

De Lumea Femeilor, pe

Îţi place să porţi părul scurt, pentru că e mai simplu de aranjat, dar nu ştii ce ţi se potriveşte? Alege din sugestiile noastre, ţinând cont de tipul de păr.
 

► PENTRU PĂRUL DREPT

Vrei o frizură şic şi totodată uşor de întreţinut? Alege o linie clasică, în care părul este tuns drept, până la linia maxilarului. Poartă cărare pe o parte şi un breton scurt, uşor asimetric. Ca să îl aranjezi uşor după baie, mai ales dacă părul are tendinţă de ondulare, aplică spumă, apoi coafează-l cu o perie rotativă, care să îl usuce şi să îl întindă în acelaşi timp. Pentru strălucire, hidratare de durată şi aranjarea firelor rebele, aplică la final un serum special de finisare.

► PENTRU PĂRUL DES, CU VOLUM

Alege bobul asimetric, mai scurt şi mai filat la ceafă şi mai lung în faţă. Pentru părul cu volum, tunsorile pierdute, filate, sunt cele mai indicate. După baie, aplică spumă, piaptănă, apoi lasă părul să se usuce natural sau foloseşte foehnul la viteză mică. La final, poţi aplica un spray de finisare, care să definească forma coafurii. Pentru vârfurile mai lungi din faţă şi pentru şuviţele din lateral, poţi folosi puţină ceară.

► PENTRU PĂR CU VOLUM ŞI FIR GROS

Păstrează volum în creştet, dar poartă părul cât mai filat în partea de jos, spre ceafă. În faţă, de-o parte şi de alta, lasă şuviţe mai lungi, care să coboare în părţi, asemenea unui breton. Pentru aranjare, este suficient să aplici spumă modelatoare şi să renunţi la uscarea cu foehnul, pentru un look cât mai natural. Părul cu fir gros este de obicei mai uscat, aşa că pentru luciu şi un plus de hidratare, foloseşte un serum de finisare cu vitamine.

► PENTRU PĂRUL SUBŢIRE ŞI RAR

O frizură băieţească, cu şuviţe asimetrice care să cadă lejer pe frunte este exact ceea ce ai nevoie. În plus, nu vei mai avea bătăi de cap cu aranjatul, căci este extrem de uşor de întreţinut. Şuviţele mai scurte din creştet şi o culoare mai deschisă, chiar blond, dacă te avantajează, sunt trucuri care creează impresia de mai mult volum. Aplică spumă pe părul ud, imediat după spălare şi lasă-l să se usuce singur. Ca să finisezi vârfurile şuviţelor, ai nevoie de puţină ceară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter