Părul lung și buclele, din nou la modă în acest an. Cum le obținem

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Luni, 10 aprilie 2023, 13:12

Dacă în 2022 am experimentat noi stiluri, 2023 este anul tunsorilor lungi: pliuri, coafuri uniforme și voluminoase. Cu ajutorul extensiilor sau dacă îl lăsăm să crească în mod natural, părul lung este din ce în ce mai în vogă.

În conformitate cu opiniile unora dintre cei mai importanți hairstyliști din lume, și în acest an, în materie de păr se va păstra o abordare ludică, încercându-se noi tăieturi, culori și trucuri de styling, formule și accesorii.

Părul lung și buclele, din nou la modă în acest an. Cum le obținem

Coafurile care satisfac toate gusturile

„Există o serie de coafuri care satisfac toate gusturile și orice nevoie, indiferent de tipul de păr pe care îl abordăm și de stilul personal. Tunsorile voluminoase și ușoare, chiar și cele lungi, sunt de preferință stilizate prin ondulare sau printr-o pliere netedă, dar moale, pentru a nu fi plate și lipsite de vitalitate”, explică Ana Negulescu, stilist Londa Professional.

Așadar, tunsorile lungi ocupă un loc de onoare printre noile tendințe. De altfel, podiumurile de modă ne-au adus în atenție două noi tendințe: părul lung și buclele voluminoase, dezordonate.

„Da, anul acesta aduce în prim-plan părul extrem de lung, cu sau fără bucle voluminoase, în contrast sau ca „o răzbunare” a ultimilor doi ani în care obsesia pentru părul scurt a lăsat mai puțin loc pentru experimentare”, susține specialistul.

Părul lung și buclele, din nou la modă în acest an. Cum le obținem

Părul lung se potrivește persoanelor înalte

Stilistul consideră că „părul lung se potrivește persoanelor mai înalte și, de asemenea, celor care au și o cantitate potrivită de păr. Să fie un păr bogat!”.

Citește și: Remedii naturiste pentru păr uscat

Cum obținem buclele voluminoase

„Buclele voluminoase sunt recomandate pe o lungime mai mare de păr. Cât despre realizarea lor, acestea sunt ușor de obținut atât cu ajutorul ondulatorului, cât și cu placa, și să nu uitam nici de bigudiuri. Sunt și ele o variantă!”, punctează specialistul.

Pe lângă accesorii și un păr bogat, este important să folosim produsele potrivite pentru styling. „Atunci când părul este lung și vrei să-l coafezi, să obții bucle voluminoase, ai nevoie de produse potrivite. Vedeta este spuma, pe care o alegi în funcție de cât de flexibilă sau strong vrei să fie coafura”, mai spune stilistul.

Citeşte și: Cum să-ți decolorezi părul în mod natural. Recomandările experților

Tunsorile drepte rămân la modă

 De altfel, nu există o tunsoare lungă pentru femei care să domine scenele, ci mai degrabă o stare de spirit care să unească cele mai la modă coafuri. Desigur, toate tunsorile lungi scalate, de preferință drepte, se pretează foarte mult la această tendință.

Care sunt tunsorile lungi din 2023 care întineresc

Una dintre cele mai la modă coafuri pentru părul lung în 2023 este coafura clasică, care se realizează pe un păr natural. Se adaptează bine părului creț și drept.Totodată, specialiștii sunt de acord că haloul lung afro este potrivit pentru persoanele cu păr creț. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine evidențiază fața. Evident, buclele frumoase îmbunătățesc caracteristicile feței, făcând ca ochii să iasă în evidență. Astfel, se obține un look frumos și luminos, care întinerește.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter