Bretonul e din nou la modă. Ce alte tunsori revin în trend și cum pot fi obținute

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 10 mai 2023, 16:08

În general, atunci când o femeie vrea să schimbe ceva în viața ei, pornește de la păr. Tăierea părului, o nouă coafură, aceste pot fi căile prin care începi să te rupi de trecut, și, de ce nu, să fii din nou în trend.

Tunsoarea lui Rachel din serialul Friends e din nou pe val. După Selena Gomez, mai multe vedete s-au lăsat seduse de noua versiune, numită „Brachel”.

„Putem crea un efect 3D prin suprapuneri de tonuri, umbre și reflexii”

Mai departe, în 2023, această tunsoare este reinterpretată, sub formă de Butterfly Cut. „Este o versiune actualizată, cu un breton-draperie și trepte delimitate lejer la nivelul claviculei. Culoarea joacă și ea un rol important, pentru că putem crea un efect 3D prin suprapuneri de tonuri, umbre și reflexii”, explică stilistul Dudu Cumpăt.

 El crede că această tunsoare ne permite să ne aranjăm cu ușurință părul acasă. „Uscăm părul în toate sensurile, apoi rulăm două-trei șuvițe în exterior, pentru a conferi părului volum”, adaugă specialistul.

Citeşte și: Cristina Bâtlan are un nou look. Culoarea aleasă de „Leoaică”: „Mă simt atât de bine!”

Pixie captează toate privirile

Cât despre Pixie, adeptele părului scurt vor avea numai de câștigat din revenirea acestui trend. Adoptată și revendicată de nume precum Zoë Kravitz, Florence Pugh, coafura pixie devine din ce în ce mai faimoasă. Acum nu mai e punk, rock și obraznică, deoarece în vara lui 2023, pixie se îndulcește și vorbește de pofta de viață, de energie, de naturalețe.

Tu cum ești? Adopți ușor schimbarea sau eziți să faci o schimbare de look? Stilistul te sfătuiește să mizezi pe un mix de coafuri, pe o lungime intermediară. „Putem porni de la un bixie (mix între bob și pixie), apoi păstrăm puțină lungime la nivelul cefei, dar și la nivelul meșei din față, pentru ca apoi…surpriză: să dezvăluim chipul în toată splendoarea lui”, susține el.

Citeşte și: Andreea Esca, așa cum nu s-a mai afișat până acum, cu breton. „Leșini de râs!” / Foto

Bretonul te schimbă radical

„Cu bretonul potrivit, efectul wow este asigurat. Este o schimbare adevărată!“, precizează stilistul Londa Professional. În această vară, va fi o strânsă competiție între  bretonul „bottleneck” (gât de sticlă) și „curtain bangs”, bretonul gen draperie, tipic anilor 1970, lăsat mai lung în lateral”, mai spune expertul.

Citeşte și: Cristina Ich, comparată cu actrița Sophie Marceau, după ultima schimbare de look

Grunge, „bed hair“ sau arta de a fi nepieptănată

 Ultimele prezentări ale marilor case de modă sugerează un vânt de libertate și naturalețe care suflă peste coafurile elaborate ale ultimilor ani. O alură nepieptănată, aproape grunge sau ca și cum abia te-ai trezit din pat, cu un efect wet, de tipul , ca în anii 90.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter