Cum obținem breton sau tunsoarea bob fără să ne tundem. Pașii sunt ușor de urmat și rezultatul e spectaculos

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 05 aprilie 2023, 12:09

Visezi să ai breton sau să încerci o coafură nouă, cum ar fi tunsoarea bob, dar fără să fii nevoită să îți tunzi părul? Acum ai această șansă. Specialiștii susțin că pentru acest proces ai nevoie doar de câteva ustensile și multă imaginație. Pașii nu sunt greu de urmat, iar rezultatul e unul spectaculos.

Roxana Ștefan a explicat în emisiunea Vorbește lumea, la PRO TV, care sunt regulile de la care nu trebuie să ne abatem dacă ne dorim o schimbare, dar nu vrem să trecem, pentru moment, pragul unui salon.

Citeşte și: 10 tunsori la modă pentru femeile peste 30 de ani. Sunt ușor de întreținut și recomandate de specialiști

Bretonul, o schimbare ușor de obținut

Avem nevoie de un elastic pentru coadă, de agrafe și de ace, iar la final nu trebuie să ne lipsească fixativul, ca să fixăm bretonul în forma dorită.

„Facem în spate o coadă împletită. Și avem o bază de coadă sus. După ce părul a fost împărțit în două, apare o linie imaginară de la o ureche la cealaltă. Prindem coada de sus, după care, în partea de jos, împletim restul părului. Trecem degetul prin părul de sus și îl împărțim în două. Apoi, vârful cozii împletite îl strecurăm prin coada de sus. Când a ajuns în față, este foarte important să îl fixăm cu două agrafe. Prindem coada și la spate, ca să ne asigurăm că nu o să cadă bretonul.

În prealabil, strângem coada foarte bine. Putem să mai tundem puțin din păr, în cazul în care bretonul depășește linia ochilor. La sfârșit, putem strânge părul într-un coc, asta în funcție de ce stare avem și cum ne dorim coafura în ziua respectivă”, spune Roxana Ștefan.

Putem să facem asta dintr-un păr mediu spre lung. „Folosim fixativul ca să aranjăm și să punem bretonul la locul lui”, adaugă specialistul.

Citeşte și : Tunsori care te fac să pari mai tânără și te pun în valoare la orice vârstă

Cum obținem breton sau tunsoarea bob fără să ne tundem. Pașii sunt ușor de urmat și rezultatul e spectaculos
Tunsoarea bob, mereu la modă

Ce pași trebuie să aplici pentru un bob perfect

Bobul rămâne întotdeauna la modă și nu își pierde niciodată strălucirea. Tunsoarea bob îți scoate trăsăturile în evidență și îți schimbă radical look-ul. Ba mai mult, poți recurge rapid la această schimbare dacă te-ai plictisit de părul lung. Acum, însă, o poți face acasă, pentru că necesită puțin efort și nu te costă nimic.

În primul rând avem nevoie de o bază, adică prindem două agrafe în X în păr sau facem o codiță mică, pe care o împletim și o prindem la ceafă.

„Facem asta ca să avem de ce să prindem cu celelalte agrafe. Avem nevoie de două elastice mici. Luăm părul, îl prindem. Am făcut o coadă lejeră. După care, luăm codița și o răsucim. Și o prindem în baza pe care am făcut-o anterior. Tragem părul în lateral până ajungem la o lungime de păr dorită. Ne ajută și bretonul lung, pentru că poate încadra fața”, explică Roxana Ștefan.

Îţi poţi face un bob fals chiar dacă ai părul drept, ondulat ori creţ.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter