Cum dăm volum și strălucire părului care se subțiază odată cu înaintarea în vârstă. Recomandările specialistului

Ultimul update Miercuri, 26 aprilie 2023, 17:39

Înaintarea în vârstă își lasă amprenta nu doar asupra pielii noastre, ci și a calității părului nostru. În special după vârsta de 35 de ani, din cauza schimbărilor hormonale, părul devine din ce în ce mai subțire, mai tern, mai fragil și își pierde strălucirea.

Diana Baicu, specialist în industria de frumuseţe profesională, explică de ce se întâmplă acest lucru şi la ce tip de produse de îngrijire putem apela pentru a trata această problemă.

Cum dăm volum și strălucire părului subțiat

”Odată cu înaintarea în vârstă, chiar după vârsta de 35 de ani, din cauza schimbărilor hormonale, părul devine din ce în ce mai subțire, mai tern, mai fragil se frizează și își pierde strălucirea. De asemenea, el este mult mai greu de coafat și fără volum. Exact același lucru se întâmplă și atunci când ținem o cură de slăbire, spre exemplu, și avem o dietă extrem de restrictivă. Apare o carență de oligoelemente și vitamine care sunt foarte importante pentru sănătatea scalpului și a firului de păr”, a explicat Diana Baicu.

„Aşa cum avem grijă de tenul nostru, pentru a combate semnele înaintării în vârstă, la fel de atenţi ar trebui să fim şi cu părul nostru, care are noi nevoi speciale, odată cu vârsta”, a mai spus specialista.

Citește și: Fructul care te poate ajuta dacă îți cade părul. Medicul Adina Alberts: „Regenerează foliculul pilos și stopează albirea prematură”

Citește și: Părul lung și buclele, din nou la modă în acest an. Cum le obținem

Îngrijirea scalpului, extrem de importantă

Potrivit specialistei din industria de frumusețe profesională, sclapul trebuie îngrijit cu atenție, mai ales că după o vârstă are nevoie și de câteva tratamente.

„În primul rând, trebuie să avem grijă de scalp. Atunci când vorbim de înaintarea în vârstă, de fragilitatea și lipsa de strălucire a părului, este recomandat să facem și tratamente de medicină estetică precum PRP, tratamente cu radiofrecvență sau laser pentru păr”, a precizat Diana Baicu.

„Acestea sunt tratamentele anti-îmbătrânire pentru păr. Ele îl regenerează și fac în așa fel încât el să nu se mai rupă atunci când îl pieptănăm și să nu crească mai subțire decât în tinerețe. De foarte multe ori, nici nu sesizăm acest lucru. Noi știam că aveam un fir de păr gros, dar, pe parcursul vieții, nu schimbăm ritualul de îngrijire, deși el devine din ce în ce mai subțire”, a dezvăluit specialista.

Citește și: Ce coafură poți adopta ca să reziste pe timp de ploaie. Sfatul specialistului

Citește și: „Cub cut”, tot ce trebuie să știi despre tunsoarea care va fi la modă vara aceasta

Metode de îngrijire a părului

Potrivit specialistei în frumusețe profesională, femeile peste 35 de ani trebuie să acorde o mai mare atenție îngrijirii părului. Iar pentru asta există câteva produse speciale.

„Folosim șampoane detox, special concepute cu scop antiaging. Ele sunt produse infuzate cu colagen, aminoacizi precum arginina sau keratină”, a afirmat Diana Baicu.

„Nu evităm măștile! Chiar dacă în momentul de față avem părul fin, folosim o mască cremoasă cu o textură între gel și cremă. Nu una care îngreunează părul. De asemenea, recomandată este și crema de păr revitalizanta cu infuzie de colagen”, a spus specialistul.

Alte produse importante sunt cele leave-in sub formă de spray.

„Produsele leave-in nu trebuie să ne lipsească niciodată. Le pulverizăm pe păr, la nivelul scalpului și la rădăcină. De ce? Pentru că avem nevoie de volum suplimentar, iar aceste produse ne ajută să îl obținem. Atunci când avem însă părul subțiat, nu ne dorim doar un volum trecător, ci vrem să îngroșăm firul de păr”, a explicat Diana Baicu.

„În momentul de față, produsele pentru îngrijirea părului au evoluat mult și conțin exact aceleași tipuri de ingrediente ca produsele pentru skincare”, a subliniat ea.

La fel de importante sunt și produsele sub formă de pudră.

„Atunci când aveți probleme cu lipsa de volum a părului, purtați întotdeauna în geantă un spray de textură, varianta mini size, pe care îl aplicăm atunci când este nevoie”, a recomandat Diana Baicu.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter