Cât timp nu te speli pe cap după ce ți-ai făcut părul permanent și ce ritual de îngrijire adopți

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Marți, 09 mai 2023, 10:33

Părul ondulat e tot timpul la modă și atrage tot timpul priviri, fie că apari pe un podium de modă sau te dedici activităților zilnice. Bineînțeles, dacă îți dorești un astfel de păr poți opta pentru permanent, dar oare cât de sănătoasă este această procedură pentru firul de păr?

Dacă totuși te-ai hotărât să faci acest pas, există niște reguli de care nu trebuie să uiți. În primul rând, nu îl spăla și nu îl piptăna 48 de ore.

Cât ține permanentul

Permanentul este tratament chimic care modifică textura părului. Poți obține altfel bucle lejere sau cu volum. Există și varianta în care să optezi pentru tratamentul permanent de îndreptare a părului. Însă, trebuie să știi că noua textură nu va rezista la nesfârșit.

Tratamentul chimic se estompează în timp, mai ales când părul începe iar să crească. Cu toate astea, te poți bucura de noul look între trei și șase luni, în funcție de tipul de păr, dar și de modul în care îl îngrijești după tratament.

Citește și: Ai păr uscat? Iată ce trebuie să ştii!

Citeşte și: Cum să-ți decolorezi părul în mod natural. Recomandările experților

Cum se face permanentul și cât de mult deteriorează părul

Se folosesc substanțe chimice pentru a schimba structura și forma părului natural, obținând astfel rezultatul pe care ți-l dorești, cu mult mai multă ușurință. Părul se secționează, se aplică soluția permanentă, loțiunea începe să acționeze, apoi specialistul va clăti și vei avea buclele la care ai visat.

 „Orice proces chimic afectează starea firului de păr. Din fericire, formulele moderne conțin ingrediente care respectă integritatea firului de păr. Modul în care permanentul impactează părul depinde foarte mult de tipul de păr pe care-l ai. Dacă ai un păr uscat sau foarte subțire, înainte de a aplica soluția, trebuie să îmbunătățești starea firului de păr pentru a preveni ruperea lui”, explică stilistul Ionela Chiriac.

Cum îți pregătești părul pentru permanent. Ce folosești

Dacă vrei să-ți faci permanent și să previi deteriorarea părului este foarte important să îl îngrijești de la rădăcină până la vârfuri.

Află totul despre vopsirea părului!

Aplică șampon și balsam cu formule reparatoare!

„Repară”, „fibre” și „cortex” ar trebui să fie cuvintele-cheie după care să te ghidezi dacă îți dorești un păr puternic și sănătos. Optează pentru produse care îngrijesc părul în profunzime. Pe lângă șampon și balsam e indicat să folosești și o mască.

Hidratează părul intens cu uleiuri și creme!

„Rutina ta trebuie să pună accentul pe hidratare. Folosește uleiuri care să sigileze cuticula firului de păr și să aibă grijă de vârfurile tale”, recomandă stilistul.

Redu expunerea părului la surse de căldură și tunsorile care îți subțiază părul!

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți expui părul la sursele de căldură. Nu te tunde în scări și nu opta pentru tunsori care îți subțiază firul de păr. Ai nevoie ca părul să aibă un aspect bogat și plin de volum.

Citește și: Mască pentru păr deteriorat și uscat

Nu te grăbi să te piepteni sau să te speli pe cap!

După ce pleci de la salon, părul arată impecabil și parcă lumea s-a schimbat total. Dar dacă vrei ca efectul să fie unul de durată și să te bucuri de el cât mai mult timp, îngrijirea părului după procedură este la fel de importantă ca pregătirea pentru ea.

Înainte de a-ți pieptăna părul sau de a-l spăla, trebuie să aștepți cel puțin 48 de ore după procedură, astfel încât substanța aplicată să poată acționa corespunzător. De asemenea, se recomandă evitarea temperaturilor umede și a antrenamentelor.

Părul creț are acum nevoie de un tratament special pentru el

„Odată ce ți-ai făcut permanent, părul trebuie îngrijit ca și când așa ar fi el în mod natural: ondulat sau creț. Ceea ce înseamnă că trebuie să aduci un mic update rutinii tale și să respecți noua textură”, susține stilistul Wella.

Aplică tratamente intense de hrănire!

După ce ți-ai făcut permanent părul se va simți uscat la atingere, așadar asigură-te că folosești săptămânal o mască pentru păr.

Ai grijă cum usuci părul!

Pentru că este mai predispus la rupere, mai ales atunci când este ud, firul de păr trebuie tratat cu mare atenție. Folosește înainte un prosop din microfibră astfel încât să îndepărtezi excesul de apă sau chiar un tricou din bumbac.

Descurcă părul de la vârfuri spre rădăcină!

Descurcarea părului după baie poate fi o reală provocare, dar nu și dacă respecți următoarele sfaturi:

1.Asigură-te că ai hidratat părul

2.Niciodată nu pieptăna părul de la rădăcină spre vârfuri

3.Părul este mai ușor de descurcat atunci când este umed pentru că firul de păr este mai moale.

4. Ai respectat toți pașii? Acum te poți bucura de un păr frumos și sănătos chiar și după un permanent.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter