7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 22 mai 2023, 11:07

Tunsoarea potrivită poate face diferența atunci când vine vorba despre aspectul tău, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Există o mulțime de tunsori care sunt la modă, dar pe care trebuie să le eviți după vârsta de 35 de ani, întrucât acestea adaugă câțiva ani în plus aspectului tău.

Dacă încerci să arăți mai tânără, sau cel puțin vrei să eviți să arăți mult mai în vârstă decât ești, există o serie de tunsori populare pe care ar trebui să le eviți cu orice preț. Așadar, atunci când intri în salonul de înfrumusețare, asigură-te că știi ce să nu ceri înainte de a face marea schimbare!

7 tunsori care te îmbătrânesc

Aceste șapte tunsori sunt cele pe care nu le dorești dacă ai depășit vârsta de 35 de ani. Deși se află în tendințe, ele nu te vor complimenta deloc. Din contră, te vor face să arăți mult mai în vârstă, lucru pe care nicio femeie nu și-l dorește.

„Periuță”

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Deși o tunsoare periuță poate părea o alternativă cu întreținere redusă, acest stil poate sublinia dramatic semnele îmbătrânirii. Practic, fără păr care să distragă atenția de la liniile fine, decolorarea pielii sau riduri, această tunsoare te poate îmbătrâni instantaneu.

Citește și: Cum îngrijești părul ondulat sau creț și îi redai elasticitatea. Sfaturi de urmat

Păr lung drept

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

În ce mulți oameni asociază părul lung cu tinerețea, păstrarea părului lung și drept te poate face să arăți mai în vârstă decât ești. Părul drept îți centrează fața, scoțând în evidență toate acele linii mici pe care încerci să le ascunzi. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, părul își mai pierde din volum.

Tunsoare asimetrică, în straturi scurte

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Deși puțin volum poate ajuta mult când vine vorba de a te face să arăți mai tânără, o tunsoare scurtă și țepoasă nu te va complimenta deloc. Doar îți va aduce câțiva ani în plus.

Potrivit specialiștilor, atunci când părul își pierde din volum, stratificarea trebuie redusă la minimum, în special atunci când ai părul fin.

Citește și: Bretonul e din nou la modă. Ce alte tunsori revin în trend și cum pot fi obținute

Breton lung

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Dacă bretonul lung îți poate încadra adorabil fața atunci când ești tânără, lucrurile se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Dacă vrei să scazi câțiva ani din aspectul tău, această tunsoare nu este pentru tine.

Un breton atrage atenția asupra ridurilor și a texturii pielii din jurul ochilor.

Bob cu breton, una din acele tunsori care trebuie evitate

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Acesta poate fi aspectul preferat al redactorului șef al revistei Vogue, Anna Wintour, dar combinația de bob și breton nu face nicio favoare majorității femeilor care încearcă să pară mai tinere. La fel ca în cazul multor tunsori, acest stil dur pune accent pe ochi și maxilar, părțile feței cele mai afectate de vârstă. Rareori se întâmplă ca liniile ascuțite ale acestei tunsori să creeeze un aspect tineresc.

Citește și: Cum dăm volum și strălucire părului care se subțiază odată cu înaintarea în vârstă. Recomandările specialistului

Tunsori care te îmbătrânesc: Breton subțire

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Dacă te gândești să îți tai un breton pentru a ascunde unele dintre acele linii mai acentuate de pe frunte, apelează la un breton. Dar asigură-te că nu este unul subțire și firav! Nu doar că va atrage mai multă atenție feirelor subțiri de păr, însă nu reușesc deloc să ascundă liniile fine pe care le acoperă de obicei un breton.

Citește și: Cât timp nu te speli pe cap după ce ți-ai făcut părul permanent și ce ritual de îngrijire adopți

Tunsoare în straturi lungi

7 tunsori care te îmbătrânesc. Evită-le după 35 de ani!

Straturile lungi pot fi o idee foarte proastă atunci când depășești vârsta de 35 de ani. Părul tău își pierde din volum odată cu trecerea anilor, astfel că acele straturi lungi de care te bucurai pe vremuri, acum pot părea plictisitoare și lipsite de viață.

Specialiștii spun că această tunsoare se potrivește doar femeilor care au părul mediu și subțire.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter